Softbal

Koninkrijksteam opent Canada Cup met indrukwekkende zege

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam opent Canada Cup met indrukwekkende zege

In de eerste wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch op de Canada Cup was nummer vier van de wereld Mexico de tegenstander. Mede dankzij twee two-run homeruns werd er een knappe 7-2 overwinning geboekt en kent het Koninkrijksteam een geweldige start van het toernooi.

Het Koninkrijksteam nam in de eerste inning direct een 2-0 voorsprong. Maxime van Dalen, die met een honkslag Britt Vonk over de thuisplaat sloeg, en Cindy van der Zanden, die met een sac fly Jessie van Aalst binnen sloeg, hadden weinig moeite met de pitches van linkshandige werpster Desiree Hernandez.

Mexico sloeg wel direct terug in de gelijkmakende slagbeurt. Het kreeg daarbij hulp van twee Nederlandse veldfouten met twee uit, waarmee werpster Lisa Hop niet geholpen werd. Toch hield zij de schade beperkt. Met volle honken kreeg zij nog wel een honkslag tegen, maar daar scoorde slechts één run op en met drie slag kwam zij daarna goed uit de inning.

Homeruns

Maxime van Dalen, die in 2016 op het WK in Surrey haar eerste homeruns voor Team Kingdom of the Netherlands sloeg, was duidelijk blij om weer op dit veld te spelen, want in de derde inning sloeg zij de bal in het rechtsveld ver over de hekken en daarmee nam zij Jessie van Aalst (honkslag) over de thuisplaat mee voor een 4-1 voorsprong. Even later in deze slagbeurt maakte Oranje dankbaar gebruik van twee Mexicaanse foutjes. Laura Wissink kon van het derde honk het vijfde punt scoren toen de aangooi op het tweede honk bij een steelpoging van Dinet Oosting niet goed verwerkt werd.

In de vierde inning kwam Mexico dankzij een solo homerun van Alfaro iets dichterbij. Dat dit maar één punt opleverde, was overigens de verdienste van korte stop Britt Vonk die met een geweldige backhanded play in the hole zorgde voor de eerste nul. Hop bleek in de cirkel niet onder de indruk, want een snelle groundout en een strikeout later was de inning al weer voorbij.

Defense

De vijfde inning werd de inning van de fantastische vangballen. Met Cindy van der Zanden (honkslag) op het tweede honk leek Charlotte Drijvers een RBI single naar het rechtsveld te slaan, maar daar werd de bal met een prachtige duik net boven de grond gevangen. In de gelijkmakende slagbeurt was het in het linksveld Damishah Charles die een geweldige sliding catch maakte en de die geslagen bal in foutgebied kon vangen om de tweede nul te maken.

In de zesde inning lukte het Oranje wel weer om te scoren, althans zo leek het. Britt Vonk kreeg vocht zich met één uit van een 0-2 count naar een vrije loop en stal prompt het tweede honk. Annemiek Jansen kwam in de wedstrijd voor Brenda Beers en sloeg op de eerste pitch die zij zag een mooie honkslag door het midden, waarop Britt Vonk makkelijk scoorde. De Mexicaanse coach wees de scheidsrechter er echter op dat de Nederlandse staf een knullige fout had gemaakt. De wissel was niet doorgegeven en dus was Jansen uit en moest Vonk terug naar twee. Er werd uiteindelijk toch niet gescoord in deze inning.

Genadeklap

Lisa Hop werd na 5 innings (2 ER, 5 H, 6 K) vervangen door Lindsey Meadows-Oosterveld, die via een prachtig dubbelspel van Britt Vonk en Maxime van Dalen en een strikeout zonder kleerscheuren door haar eerste inning kwam.

Al snel daarna zorgde Dinet Oosting met haar two-run homerun naar het rechtsmidveld in de zevende inning voor de genadeklap voor de Mexicanen, die in de gelijkmakende slagbeurt nog wel de honken vol kregen, maar niet meer zouden scoren.

Een mooi begin van het toernooi voor Team Kingdom of the Netherlands met een knappe overwinning op de nummer vier van de wereld. Op dinsdag speelt Oranje om 22.00 uur (Nederlandse tijd) tegen de Filipijnen en om 05.30 uur (in de Nederlandse nacht van dinsdag op woensdag) tegen Aussie Spirit Development.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal