Softbal

Koninkrijksteam met late rallies langs Filipijnen

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam met late rallies langs Filipijnen

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal heeft ook de tweede wedstrijd van de Canada Cup gewonnen. In een spannend duel tegen de nummer dertien van de wereld, de Filipijnen, gaf Marielle Vleugels in de zesde inning de beslissende klap op weg naar een 4-1 overwinning.

Heel lang gingen beide ploegen gelijk op. De startende werpsters kwamen niet of nauwelijks in de problemen. Marjolein Merkx kreeg de bal van bondscoah Jongejan en gooide in 4.2 innings vier keer drie slag en kreeg slechts drie honkslagen tegen. Haar Filipijnse tegenstander Alcantara deed het op haar beurt ook uitstekend met zes strikeouts in 5.1 innings. De Oranje slagploeg kreeg tot diep in de wedstrijd nauwelijks vat op haar pitches en zo stond er heel lang een 0-0 tussenstand op het scorebord.

Clutch

Pas in de zesde inning werd er voor het eerst gescoord. Met loopsters op eerste en tweede honk sloeg Maxime van Dalen de bal het outfield in, maar in eerste instantie nog niet diep genoeg om de loopsters verder te brengen. De aangooi van de center fielder werd op het derde honk echter niet goed verwerkt en op wat later de enige veldfout van de wedstrijd zou blijken te zijn, schoven beide loopsters alsnog een honk op. Marielle Vleugels kwam daarna door met een clutch two-run double langs de rechtsveld lijn.

Op de plaat had Lindsey Meadows-Oosterveld inmiddels Marjolein Merkx vervangen en zij kwam zonder kleerscheuren de gelijkmakende zesde inning uit en dat gaf de slagploeg de kans om verder uit te lopen. Damishah Charles opende de zevende slagbeurt met en honkslag en kon scoren op de RBI-triple van Annemiek Jansen, die de bal jard in de gap in het rechtsmidveld sloeg buiten het bereik van de Filipijnse buitenvelders.

Jansen scoorde even later de 4-0 nadat Britt Vonk een perfecte squeeze bunt neerlegde, waarop zij zelf ook nog eens veilig het eerste honk bereikte. De Filipijnse slagploeg deed in de zevende inning nog wel iets terug met een two-out RBI single, maar Meadows-Oosterveld schakelde de laatste slagvrouw uit met een vangbal in het rechtsveld. Zo won Team Kingdom of the Netherlands ook de tweede wedstrijd van de Canada Cup. De Filipijnen werden met 4-1 verslagen.

Marjolein Merkx pakte de win, Lindsey Meadows-Oosterveld de save en de RBI kwamen van Marielle Vleugels (2), Annemiek Jansen en Britt Vonk. Om 5.30 uur vannacht speelt Oranje de volgende wedstrijd. Dan is Aussie Spirit Development de volgende tegenstander. Zij verloren eerder dit toernooi al van Mexico en Canada. Het live radiocommentaar van Hans Vleugels en Cobus Oosting van SDTV hoor je ook dan weer via Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal