Softbal

Softbalsters blijven winnen op Canada Cup

Eva Voortman was 5 innings lang onbespeelbaar voor Aussie Development Spirit (Foto: Louie Jay Sienders)

Softbalsters blijven winnen op Canada Cup

Na overwinningen op Mexico op maandag en de Filipijnen eerder op de dag dinsdag, werd in de avondwedstrijd ook Aussie Spirit Development door Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch verslagen. De Australische talenten waren niet opgewassen tegen het Koninkrijksteam in vorm en verloren met 8-1.

Eva Voortman startte voor het Koninkrijksteam en zag in de eerste inning met één uit de honk vol lopen, maar kwam met twee strikeouts zonder schade uit de inning. Het was een voorteken van wat zij de fans in de rest van de wedstrijd zou voorschotelen. In vijf sterke innings gooide zij namelijk liefst elf keer drie slag.

Haar slagploeg zorgde vroeg voor meer dan voldoende run support. Britt Vonk, Eva Voortman zelf en Jessie van Aalst kwamen met nul uit met honkslagen op het honk en dankzij een vrije loop voor Maxime van Dalen kon Vonk het eerst punt scoren. Voortman scoorde de 2-0 direct daarna op een wilde worp en Cindy van der Zanden zorgde met een RBI single voor de 3-0.

Een inning later begon de aanval opnieuw met honkslagen van Britt Vonk en Eva Voortman. Zij stalen beiden een honk en met loopsters op twee en drie sloeg Jessie van Aalst een sac fly. Hierna volgde een prachtig voorbeeld van de power die de slagploeg van het Koninkrijksteam bezit. Drie extra basehits op rij, de één nog harder dan de ander, zorgden voor nog eens drie runs. Na de RBI triples van Maxime van Dalen en Laura Wissink en de RBI double van Cindy van der Zanden was de stand na twee innings al 7-0.

In de vierde inning volgde nog een RBI double voor Suka van Gurp om de voorsprong uit te breiden naar 8-0 en pas in de vijfde inning deed Aussie Spirit Development iets terug. Het ene punt dat zij scoorden, kon echter niet voorkomen dat de wedstrijd na vierenhalve inning vanwege de mercy rule voorbij was.

Een comfortabele 8-1 overwinning voor het Koninkrijksteam, dat nu op drie overwinningen uit drie wedstrijden gelijk bovenaan staat in de poule met Canada. En laat dat nou juist de tegenstander zijn van woensdag. Een mooie uitdaging, die je om 04.00 uur Nederlandse tijd live kunt volgen via het bevlogen radiocommentaar van de mannen van SDTV.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal