Softbal

Canada te sterk voor Koninkrijksteam

Canada te sterk voor Koninkrijksteam

In de vierde wedstrijd van de Canada Cup was thuisland Canada een maatje te groot voor Team Kingdom of the Netherlands. Met een groot vertoon van slagkracht liep Canada in hoog tempo uit naar een 11-3 overwinning.

Rebecca Soumeru kreeg de zware taak om de nummer drie van de wereld in toom te houden, maar keek na twee slagvrouwen dankzij een two-run homerun tegen een 2-0 achterstand aan. Daar kwam met één uit nog een solo homerun overheen.

In de tweede inning kreeg Canada met één uit loopsters op het eerste en derde honk. Beide loopsters scoorden toen de volgende Canadese slagvrouw de bal in het rechtsveld net aan over het hek sloeg voor een 3-run homerun.

Mini comeback

In de derde inning deed het Koninkrijksteam iets terug. Met twee uit liepen de honken vol via twee keer vier wijd en een Canadese veldfout. Op de 19-jarige reliever wist Cindy van der Zanden een bases loaded walk te versieren voor het eerste Nederlandse punt. Daar bleef het in deze slagbeurt bij, maar een inning later opende Annemiek Jansen met haar tweede hit van de wedstrijd (zij zou twee van de vier Oranje honkslagen slaan in deze wedstrijd).

Lizzie Clarijs kreeg vier wijd en met één uit was het Britt Vonk die met een RBI double het tweede punt over de thuisplaat. Eva Voortman sloeg met een grondbal naar kort vervolgens ook Clarijs binnen, maar daar stokte de productie van het Koninkrijksteam.

Canada ging echter nog even door met scoren. Reliever Lindsey Meadows-Oosterveld kon de slagploeg nog even in toom houden, maar kreeg in de vierde inning honkloopsters op eerste en tweede honk toen zij met nul uit werd vervangen door Marielle Vleugels. Die knap uit de inning leek te komen, maar na twee snelle nullen werd er toch nog één run gescoord.

In de vijfde inning werd het verzet definitief verbroken. Met volle honken kwam Kelsey Harshman aan slag en zij sloeg haar tweede homerun van de dag. Deze tweede homerun werd een walkoff grand slam en bracht de eindstand op 11-3 voor de Canadezen.

Vandaag speelt Team Kingdom of the Netherlands de laatste wedstrijd uit de groepsfase tegen de nationale kampioen van Canada, de Calahoo Erins. De Erins verloren van Canada en de Filipijnen, maar versloegen Mexico en Aussie Development Spirit. Het onderlinge duel, dat vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd gespeeld wordt, gaat dus om de tweede plaats in de poule. Daarna weten we ook hoe het vervolgschema van de Canada Cup eruit gaat zien.

Uiteraard luister je weer live naar het radiocommentaar van SDTV via Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal