Softbal

Koninkrijksteam in shutout langs Calahoo Erins

Brenda Beers slaat een solo homerun Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam in shutout langs Calahoo Erins

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Canada Cup stond Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch op donderdagavond tegenover een lokaal team uit Canada: de Calahoo Erins uit Alberta. Pitchers Marjolein Merkx en Rebecca Soumeru gooiden een combined shutout op weg naar een 6-0 overwinning, waarmee het Koninkrijksteam zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Canada Cup.

Marjolein Merkx kreeg de start voor het Koninkrijksteam in deze belangrijke wedstrijd, waarin de tweede plaats naar de winnaar zou gaan. Merkx gooide in drie sterke innings vijf keer drie slag en zag haar slagploeg ondertussen een vroege 3-0 voorsprong nemen. Zij werd hierna vervangen door Rebecca Soumeru, die zich uitstekend herstelde van een zware outing tegen Canada op woensdag.

De ervaren werpster gooide in vier shutout innings vier keer drie slag en stond slechts één honkloopster toe. Aanvallend blonken Britt Vonk en Brenda Beers uit voor het Koninkrijksteam. Vonk sloeg drie van de acht Oranje honkslagen, terwijl Brenda Beers drie van de zes punten binnen sloeg. Één van die RBI kwam in de derde inning met deze solo homerun:

Wie in de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag om 06.00 uur de tegenstander is, weten we pas op vrijdagochtend. T.C. Colorado en Team USA strijden nog om die eerste plaats, waarbij T.C. Colorado op dit moment de beste papieren heeft dankzij het gewonnen onderlinge duel. Als Colorado vannacht van Zuid-Korea wint, winnen zij de rode poule en zijn zij de tegenstander in de halve finale.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal