HB Hoofdklasse

Twins verrast in eigen huis, spannende pot tussen HCAW en Neptunus

Oliver van der Wijst hielp Pioniers richting een overwinning met zijn vijfde homerun van het jaar. (Foto: Claudiafotografeert.nl)

Twins verrast in eigen huis, spannende pot tussen HCAW en Neptunus

Op donderdagavond begon de tweede ronde van de vervolgcompetitie in de Hoofdklasse Honkbal. Twins verraste thuis tegen de regerend landskampioen in een thriller en ook Neptunus en HCAW speelden lang een spannende wedstrijd.

HCAW – Curaçao Neptunus

Zes innings lang was het erg spannend in Rotterdam tussen HCAW en Neptunus. De stand ging heen en weer. HCAW nam in de eerste inning een 0-2 voorsprong na honkslagen van Jeandro Tromp, Victor Draijer, Quintin de Cuba en Kevin Dirksen. Neptunus antwoorde wel meteen terug en trok de score gelijk. Rogear Bernadina sloeg een RBI single gevolgd door velders keus voor Christian Diaz waarop de 2-2 scoorde. In de tweede inning nam HCAW meteen weer de voorsprong in eigen handen. Victor Draijer sloeg met een honkslag twee runs over de thuisplaat. In de derde inning vergrote HCAW de voorsprong, een double van Max Draijer werd gevolgd door een wilde worp en een sacrifice fly, de stand was nu 2-5 in het voordeel van de ploeg uit Bussum. Neptunus wilde hier niks van weten en kwam weer bijna op gelijke hoogte in diezelfde derde inning. Honkslagen van Dwayne Kemp, John Polonius (RBI double) en Rogear Bernadina (RBI single) zorgden voor een stand van 5-4. Het leek er even op dat de score hierop zou blijven staan. In de zevende inning had de thuisploeg een sterke offensieve inning, maar liefst zes runs werden er gescoord. Tien slagmensen kwamen aan slag in de inning en RBIs kwamen van Rogear Bernadina (2), Dashenko Ricardo, Sheadion Jamanika en Stijn van der Meer. Na deze inning stond Neptunus voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, met een stand van 10-5 kwam de wedstrijd ook tot een einde.

De startende werpers waren Jim Ploeger en Juan Carlos Sulbaran. Sulbaran werd opgevolgd door Kevin Bakker die in de laatste drie innings maar één honkslag tegen kreeg en de win verdiende. Voor HCAW werd Ploeger na vijf innings vervangen door Gio de Graauw. De Graauw kende een mindere dag evenals zijn opvolger Jasper Elfrink. De wedstrijd werd uiteindelijk uitgegooid door Stijn van der Schaaf en Ruben Dekker.

Box Score

L&D Amsterdam – Twins Oosterhout

Een echt pitchersduel vond plaats op donderdagavond tussen Shairon Martis en Koen Postelmans. Martis gooide zeven innings lang, hij kreeg slechts drie honkslagen tegen en wist de ploeg uit Oosterhout te weerhouden van scoren. Postelmans gooide acht innings, waarin hij vier honkslagen en twee runs (waarvan één verdiend) tegen kreeg. De eerste run voor L&D Amsterdam kwam via een homerun van Sicnarf Loopstok in de tweede inning. In de zesde inning werd het 0-2 in Oosterhout door vier wijd voor Rachid Engelhardt, velders keus voor Delano Selassa, een hit by pitch voor Denzel Richardson en een sacrifice fly voor Sharlon Schoop. Na zeven innings werd Shairon Martis vervangen door Mike Groen op de heuvel, hij gooide een perfecte inning. Voor Twins nam Enrique Chavez het werpen over, hij kwam niet meer in de problemen. In de negende inning betrad Franklin van Gurp de heuvel met een 0-2 voorsprong. Hij gooide twee strikeouts, maar ook drie keer vier wijd. Met twee uit werd Van Gurp vervangen door Jelle van der Lelie. Van der Lelie kreeg van Ruendrick Piternella een RBI single tegen waardoor de score gelijk werd getrokken, met twee uit in de negende inning. In de tiende inning kwam L&D Amsterdam niet meer tot scoren. Voor Twins begon de tiende inning wel voortvarend, Max Kops sloeg namelijk een lead-off double. Een opofferingsstootslag van Railison Bentura zorgde ervoor dat Kops het derde honk bereikte. Met Mick Vos aan slag besloot Twins om een squeeze play te spelen. Vos legde de stootslag neer en Kops kon het winnende punt scoren.

Box Score

Storks – RCH Memorie Sieraden

In Heemstede kwam RCH al vroeg op voorsprong tegen hekkensluiter Storks. In de tweede inning werden drie runs gescoord. Vier wijd voor Mart Blijleven, een honkslag van Leandro Anasagasti en een triple van Teun van der Meer zorgden voor 2-0 en een sacrifice fly van Koen Werkman maakte er 3-0 van. In de derde inning werden er wederom drie runs gescoord. RBIs kwamen door een honkslag van Thomas Kwakernaak en wederom was het Teun van der Meer met twee RBIs. Na zes inning was de score uitgebreid tot 10-0, maar in de zevende inning scoorde Storks twee runs om een mercy rule te voorkomen. Lars Werkman had op de heuvel voor RCH Jeremy Young vervangen, maar hij had moeite met het vinden van de slagzone. Vijf keer vier wijd zorgde voor twee Haagse runs. In de achtste inning scoorde Storks nog zes runs, maar het was niet genoeg om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk won RCH met 14-8, Jeremy Young verdiende de win op de heuvel.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

In Haarlem begon de wedstrijd goed voor de uitploeg uit Hoofddorp. Na drie slagmensen stond het al 0-1. Een RBI single van Oliver van der Wijst zorgde voor de 0-1. Later in de inning was het een RBI ground out van Michael Dumitrescu en een RBI single van Mark Smit die voor de Hoofddorpse aanval zorgden. Aan het einde van de inning stond het 0-4. DSS/Kinheim kwam wel meteen terug met een antwoord. In de gelijkmakende helft van de inning werden twee runs gescoord. Een RBI single van Sem Kuijper en vier wijd met volle honken voor Seb Visser zetten de stand op 2-4. In de vierde inning vergrote Pioniers de voorsprong naar 2-8. Twee keer vier wijd werd opgevolgd door een opofferingsstootslag. Denzel Brooks volgde met een 2 RBI single. Zijn honkslag werd meteen opgevolgd met een 2-run homerun van Oliver van der Wijst, dit was zijn vijfde homerun van het jaar. DSS/Kinheim scoorde in de tweede helft van de vierde inning één run. Daisuke Fukuda sloeg een double, gevolgd door een honkslag van Nick Hofer en een sacrifice fly van Jesse Velders. In de innings die volgden bleef Pioniers uitlopen, DSS/Kinheim scoorde nog wel, maar kwam eigenlijk nooit meer in de buurt van een overwinning. Op de heuvel voor Pioniers waren het Koen van ’t Klooster (W), Lucca van der Schouw en Daniel Vos die de ploeg uit Hoofddorp naar haar eerste overwinning in de vervolgcompetitie, vorige week was Pioniers vrij. De einduitslag in het Pim Mulier stadion was 6-15.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse