Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam kan voorsprong tegen T.C. Colorado niet bewaken, speelt zaterdag tegen Tsjechen

Softbal

Koninkrijksteam kan voorsprong tegen T.C. Colorado niet bewaken, speelt zaterdag tegen Tsjechen

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands zijn de tweede fase van de Canada Cup begonnen met een nederlaag. T.C. Colorado, bestaande uit top college speelsters, die net tekort kwamen voor Team USA, was met 6-3 te sterk.

Overigens werd op deze website eerder ten onrechte beschreven dat het Koninkrijksteam zich als nummer twee van de groepsfase had geplaatst voor de halve finale. Het blijkt te gaan om een zeer uitgebreid double elimination bracket, waarbij ook teams die op de derde plaats in de groep eindigden op papier nog kans hadden om de finale te bereiken. De nederlaag tegen T.C. Colorado betekent dan ook zeker niet dat het Koninkrijksteam al uit de running is.

Voorsprong

Met runs in de tweede en derde inning nam Oranje een vroege 2-0 voorsprong en op de pitcherplaat wist starter Lisa Hop de slagploeg van Colorado drie innings lang goed in toom te houden. De voorsprong kwam tot stand via de solo homerun van Maxime van Dalen, die je in onderstaande video ziet:

In de vierde inning kwam Colorado echter langszij om een inning later met vier runs een 6-2 voorsprong te nemen. Relievers Eva Voortman en Marielle Vleugels konden in de latere innings het bloeden stoppen en boden hun slagploeg zo nog de kans om terug te komen. Dat lukte, buiten een run in de zevende inning, echter niet meer en zo stond er na een goede wedstrijd een 6-3 nederlaag op het scorebord.

Vanwege de double elimination heeft het Koninkrijksteam echter nog een kans om de finale te halen. Komende nacht speelt de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan eerst tegen Tsjechië (05.30 uur), dat op vrijdag Mexico met 4-1 versloeg.

Bij winst is dan op zondag om 22.00 uur de winnaar van het duel tussen Canada (dat verloor van Team USA) en Chinese Taipei (dat won van de Filipijnen). De winnaar van deze wedstrijd neemt het vervolgens weer op tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Team USA en T.C. Colorado voor een plek in de finale.

Een lange en zware weg nog te gaan dus, die begint met de wedstrijd tegen de Tsjechen, die op het EK komende maand ook al een belangrijke concurrent zullen zijn. Een mooie krachtmeting dus op weg naar Sant Boi!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal