Softbal

Koninkrijksteam verslaat Tsjechië, zeker van plek bij top 4

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam verslaat Tsjechië, zeker van plek bij top 4

In wat mogelijk een voorproefje is van een onderling duel in de laatste fase van het EK van komende maand heeft Team Kingdom of the Netherlands afgelopen nacht een ruime overwinning geboekt op Tsjechië. Daarmee heeft het Koninkrijksteam zich verzekerd van een plek bij de top 4 van deze Canada Cup.

De Tsjechen hielden topwerpster Veronika Peckova achter de hand en dat is een keuze die slecht uit bleek te pakken. Al in de tweede inning nam het Koninkrijksteam een voorsprong. Cindy van der Zanden opende de slagbeurt met een prachtige verrassingsstootslag en bereikte het tweede honk op een verkeerd verwerkte grondbal van Annemiek Jansen. Nadat de honken volstroomden door een geraakt werper voor Charlotte Drijvers opende Eva Voortman met haar bases loaded walk de score. Een sac fly van Britt Vonk en een RBI double van Brenda Beers zorgden voor de 2-0 en de 3-0.

Voor Eva Voortman, de starter voor het Koninkrijksteam, was dit meer dan voldoende run support. In drie shutout innings gooide zij zes keer drie slag en kreeg zij slechts één honkslag tegen. Zij verliet de plaat na drie innings met een 6-0 voorsprong, want Suka van Gurp sloeg in de derde inning deze homerun:

Hierna nam Rebecca Soumeru het werpen over en zij stond in haar twee innings geen enkele Tsjechische honkloopster toe. Maxime van Dalen (RBI single in de vierde inning) en Britt Vonk (2-run triple in de vijfde inning) sloegen Oranje naar een 9-0 voorsprong en daarmee kwam na vijf innings een vervroegd einde aan de wedstrijd.

De overwinning betekent dat het Koninkrijksteam op zondag nog altijd in de race is voor een plek in de finale en verzekerd zijn van een plek bij de top vier van de Canada Cup. Om 22.00 uur is Chinese Taipei (de nummer zes van de wereld) de volgende tegenstander. Zij wonnen verrassend van Canada. T.C. Colorado versloeg voor de tweede keer Team USA en is zeker van de finale.

De winnaar van de wedstrijd tussen Team Kingdom of the Netherlands en Chinese Taipei speelt tegen Team USA om een plek in de finale.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal