HB Hoofdklasse

Ook in tweede speelronde vervolgcompetitie veel spanning

Met twee tweehonkslagen had Rogear Bernadina weer een grote impact op de overwinning op zondag. (Foto: Robert Bos)

Ook in tweede speelronde vervolgcompetitie veel spanning

Wederom veel spannende wedstrijd in de vervolgcompetitie van de Hoofdklasse Honkbal. In de top vier wisten alle vier de teams dit weekend minimaal één keer te winnen. In de onderste vijf won Pioniers de serie van DSS/Kinheim en wist RCH nipt een sweep te behalen tegen Storks.

Curaçao Neptunus – HCAW

Een echt pitchersduel vond plaats in Bussum. De startende werpers waren Lars Huijer en Aaron de Groot. De Groot kwam als eerst op achterstand, in de tweede inning nam HCAW namelijk een magere voorsprong. Kevin Dirksen sloeg een honkslag en bereikte later het tweede honk door een wilde worp. Vanaf deze positie kon hij scoren op de honkslag van Linoy Croes die kwam met twee uit. In de derde inning werd de Bussumse voorsprong vergroot. Met twee uit waren het back-to-back doubles van Jeandro Tromp en Victor Draijer waardoor er twee runs binnenkwamen. Hierdoor kwam de stand op 3-0 in het voordeel van HCAW. Voor HCAW bleef Lars Huijer uit de problemen. In de achtste inning wist Neptunus voor het eerst te scoren. Honkslagen van Christian Diaz, Dashenko Ricardo en Sheadion Jamanika zorgden voor volle honken. Dre Celestijn sloeg via een velders keus een punt binnen voor Neptunus. Dit was de enige score van Neptunus on zaterdag, waardoor HCAW met de overwinning weg liep. Lars Huijer gooide acht innings sterk, de negende inning werd gegooid door Nick Keur die de save verdiende met een perfecte negende inning. 3-1 was de einduitslag.

Op zondag was het de slagploeg van Neptunus die vroeg op voorsprong kwam en waren het Kaj Timmermans en Kevin Kelly die HCAW goed in bedwang wisten te houden. Timmermans gooide 5.1 innings, hij kreeg zeven honkslagen tegen, maar wist de Bussumse slagploeg van scoren te weerhouden. Dat laatste lukte zijn opvolger ook. Kevin Kelly gooide de laatste 3.2 innings en kreeg maar twee honkslagen tegen. Waar het HCAW niet lukte om te scoren, scoorde Neptunus al in de eerste inning. Na een honkslag, werd Stijn van der Meer binnengeslagen op een triple van John Polonius. Polonius scoorde later zelf de 2-0 op een sacrifice fly van Rogear Bernadina. In de vierde inning sloeg Bernadina een double, hij werd binnengeslagen door Sheadion Jamanika. In de zesde inning sloeg Bernadina wederom een double die resulteerde in een run. In de achtste inning werd de Rotterdamse voorsprong nog vergroot naar 6-0. Honkslagen van Dwayne Kemp, John Polonius en Dashenko Ricardo zetten de laatste twee runs op het scorebord.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Twins Oosterhout – L&D Amsterdam

Net als op donderdagavond vond er op dinsdag weer een thriller plaats tussen Twins en L&D Amsterdam. De score werd pas geopend in de zesde inning. Startende werpers Ryan Huntington en Nelmerson Angela gooiden dan ook allebei een hele goede wedstrijd. De score werd geopend door Twins. Jarreau Martina begon de zesde inning met een honkslag, deze werd gevolgd door geraakt werper voor Rayshelon Carolina. Mick Vos sloeg het eerste Oosterhoutse punt over de thuisplaat met nog een honkslag. Amsterdam antwoorde meteen terug. Vier wijd voor Rashid Gerard om de inning te beginnen, werd met twee uit afgestraft door Delano Selassa. Hij sloeg een 2-run homerun om zijn ploeg op voorsprong te zetten. In de achtste inning kwam Twins weer op gelijke hoogte. Een lead-off double van Railison Bentura werd opgevolgd door een RBI single van Jarreau Martina, hiermee werd het 2-2 in Amsterdam. Dit was nog steeds de stand na negen innings, dus waren er extra innings nodig. In de tiende inning werd de einduitslag bepaald. Met lopers op het eerste en tweede honk wist Tommy van de Sanden het winnende punt over de thuisplaat te brengen via een walk-off single. Hiermee won L&D Amsterdam met 3-2.

In de rubber match tussen Twins Oosterhout en L&D Amsterdam was het de slagploeg uit Amsterdam die als eerste wist te scoren. In de vierde inning was het een homerun van Sicnarf Loopstok die de 0-1 op het scorebord zette. In de zesde inning werd de voorsprong vergroot met maar liefst vijf runs. De inning begon met vier wijd voor Sicnarf Loopstok, gevolgd door onder andere honkslagen van Kenny Berkenbosch, Rachid Engelhardt en Tommy van de Sanden. Deze inning was ook het einde van de dag voor Simon Gross op de heuvel van Twins. In de zevende inning scoorde Twins voor het eerst. Starter Scott Prins verliet de heuvel na 6.1 innings, zijn opvolger was Donny Breek. Breek had moeite met het vinden van de slagzone en na drie keer vier wijd werd hij gewisseld. Zijn opvolger was Naut Kragt en hij wist de schade te beperken, uiteindelijk scoorde Twins twee runs in de zevende inning. Amsterdam pakte deze runs meteen terug, mede dankzij een double van Emilson Haswell en een sacrifice fly van Delano Selassa. In de achtste en negende inning kwam Twins nog tot scoren, maar het was niet genoeg voor om terug te komen. Uiteindelijk won Amsterdam met 5-8.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

In Hoofddorp nam de thuisploeg vroeg de voorsprong. In de eerste inning kwam Raul Jacobs op het honk door vier wijd, gevolgd door een honkslag van Denzel Brooks. Oliver van der Wijst joeg, net als op donderdag, de bal weer over de hekken, dit keer voor een 3-run homerun. Hij sloeg hiermee zijn zesde homerun van het jaar en zette de score al snel op 3-0. Startend werper voor DSS/Kinheim, Martijn Schoonderwoerd, herpakte zich snel na deze stroeve start. Hij gooide uiteindelijk zeven innings en kwam niet meer in de problemen. In de zevende inning wist DSS/Kinheim voor het eerst te scoren. De Haarlemse slagploeg kon geen grip krijgen op startend werper T’Saun Martina, maar op reliever Dylan Farley lukte het wel om te scoren. Een double van Seb Visser begon de rally. Visser scoorde later het eerste Haarlemse punt door een wilde worp, later in de inning sloeg Mees Robberse de 3-2 binnen met een sacrifice fly. In de negende inning wist DSS/Kinheim wederom tot scoren te komen. Jochem Koedijk wist met lopers op het eerste en tweede honk een double te slaan die het gelijkmakende en winnende punt binnen bracht. Robyn Clara gooide de laatste twee innings voor DSS/Kinheim, hij wist de Hoofddorpse slagmensen van scoren te weerhouden en verdiende hiermee de win. De score in Hoofddorp was 3-4.

Net als op zaterdag, was het ook op zondag spannend tussen Pioniers en DSS/Kinheim. Pioniers kwam als eerste op voorsprong, in de eerste inning was het een RBI single van Mark Smit die de 0-1 op het scorebord zette. In de derde inning antwoorde DSS/Kinheim met twee runs na een 2 RBI single van Jochem Koedijk. In de vijfde inning was het wederom Koedijk met een RBI, dit keer sloeg hij Jason Jakobus binnen met een sacrifice fly. In de zesde inning vergrote de thuisploeg de voorsprong via een sacrifice fly van Thomas Bos en een RBI single van Jason Jakobus. Met een stand van 5-1 ging de ploeg uit Haarlem de zevende inning in. In deze inning wist Pioniers aan slag een hoop te creëren. De eerste run werd gescoord met een oude bekende aan slag. Dirk van ’t Klooster, de houder van het all-time honkslagen record in de Hoofdklasse en ook speler van Kinheim tussen 2006 en 2012, had in zijn rentree in het Pim Mulier stadion meteen een grote impact. Zijn honkslag begon en rally en werd gevolgd door een opofferingsstootslag van Mark Smit waarop een run kon scoren. Even later werd de score gelijkgetrokken door een 2 RBI double van Jorrit Penseel. In de negende inning kwam Mark Smit voor Pioniers op het honk door vier wijd, hij verplaatste naar het tweede honk door een opofferingsstootslag en naar het derde honk door een vangbal in het rechtsveld. Met twee uit wist hij te scoren door een veldfout en zo nam Pioniers de voorsprong. In de tweede helft van de negende inning wist de slagploeg van DSS/Kinheim niks meer te kunnen betekenen en dus won Pioniers met 5-6.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

RCH Memorie Sieraden – Storks

In Kijkduin begon Storks voortvarend aan de wedstrijd tegen RCH. In de eerste inning stond het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Honkslagen van Joshua Ernestina, Luis Gonzalez Garay, Sigmar Eustacia en Raibiently Mercalina hielpen mee aan de score. In de vierde inning scoorde RCH voor het eerst, een homerun van Tilsaimy Melfor zette de 3-1 op het scorebord. In diezelfde inning vergrote Storks de voorsprong, honkslagen en wat fouten in het veld van RCH zorgden voor het scoren van drie Haagse punten. Na vier innings stond Storks voor met 6-1. Startend werper voor Storks, Twan Naessens, hield de slagploeg uit Heemstede goed in bedwang. In de zevende inning scoorde de 6-2 en in de achtste inning keerde het tij. Maar liefst zeven runs werden er gescoord. Relievers Johannes Verroen en Mike van den Berg konden maar geen einde maken aan de inning en honkslagen bleven komen. RCH nam de voorsprong, binnen één inning ging de stand van 6-2, naar 6-9. In de negende inning vergrote RCH nog de voorsprong naar 6-12. Storks wist niet meer terug te komen. Reliever Lochlan Southee was voor RCH goed op de heuvel, in vier innings kreeg hij vier honkslagen tegen en wist hij de Haagse slagmensen van scoren te weerhouden, ook verdiende hij de win.

Tijdens een thriller van een wedstrijd werd in Heemstede pas in de negende inning de winnaar bepaald tussen Storks en RCH. In de eerste inning begon RCH goed, de eerste vier slagmensen sloegen allemaal een honkslag, hierdoor scoorde de thuisploeg twee runs. Voor RCH bleef het hier lang bij, aanvallend gezien. In de derde inning kwam Storks op gelijke hoogte, via een homerun van Luis Gonzalez Garay. Hij nam Kelvin Knape mee over de thuisplaat en zette hiermee de score op 2-2. Dit bleef tot de negende inning de score. Mike van den Berg gooide voor Storks 7.2 innings sterk. Voor RCH waren het Sebastian Kok (4 IP, 3 H, 2 R, 2 ER. 2 BB, 1 SO) en Jeremy Young (5 IP, 1 H, 0 R, 2 BB, 3 SO) die goed presteerde op de heuvel. Young verdiende de win, want in de tweede helft van de negende inning wist RCH te scoren om de wedstrijd te beëindigen. De inning begon met vier wijd voor Koen Werkman, gevolgd door een opofferingsstootslag van Dillon Thomas. Jesse Aussems kreeg ook vier wijd waarna Yurdion Martie een walk-off single sloeg. RCH won dus in eigen huis met 3-2 en completeerde dus de sweep.  

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Na de tweede speelronde is dit de stand in de vervolgcompetities:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse