Softbal

Koninkrijksteam pakt brons op Canada Cup, Team USA wint toernooi

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam pakt brons op Canada Cup, Team USA wint toernooi

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch heeft na een uitstekend toernooi de bronzen medaille gepakt op de Canada Cup. Afgelopen nacht was er nog een kans om de finale te bereiken, maar dan moest er gewonnen worden van topfavoriet Team USA. De Amerikanen waren echter een maatje te groot.

De Amerikaanse pitcher Jocelyn Ford gooide vijf no-hit innings op weg naar een 7-0 overwinning. Britt Vonk, Lizzie Clarijs en Charlotte Drijvers bereikten nog wel het honk met vier wijd, maar konden dus niet scoren. Team USA zou uiteindelijk in de finale ook T.C. Colorado verslaan om de Canada Cup te winnen.

Voor het Koninkrijksteam eindigde een zeer succesvol toernooi, met overwinningen op gerenommeerde softballanden als Mexico, de Filipijnen, Tsjechië en Chinese Taipei, met brons. Een prachtige voorbereiding op het EK Softbal dat in juli in Sant Boi, Spanje gespeeld wordt.

Die voorbereiding zit er natuurlijk nog niet op, want tijdens de Honkbalweek Haarlem speelt Team Kingdom of the Netherlands op woensdag 13 juli nog een uitzwaaiwedstrijd op het Pim Mulier Sportpark. Wil je daarbij zijn om zowel de softbalsters als de honkballers van het Koninkrijksteam op één avond in actie te zien? Koop je tickets hier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal