EK U22 2022

Koninkrijksteam U22 opent EK met ruime zege op Duitsland

Koninkrijksteam U22 opent EK met ruime zege op Duitsland

Team Kingdom of the Netherlands U22 is op maandag goed begonnen aan het EK in Kunovice. Duitsland werd op de openingsdag met 8-0 verslagen. Margot van Eijl gooide een complete game shutout en Sietske Drijvers sloeg een homerun en had 3 RBI.

Het Koninkrijksteam opende de score in de tweede inning op een RBI-double van Marijn Crouwel. Zij sloeg Julia Kwakernaak over de thuisplaat en op een slechte aangooi vanuit het Duitse outfield kon ook Sietske Drijvers scoren. Een inning later was het Drijvers zelf, die met een honkslag naar het linksveld een punt over de thuisplaat sloeg. Ook Kwakernaak probeerde op deze honkslag vanaf het tweede honk te scoren, maar werd met een perfecte uitgooi uit het linksveld en een goede relay van de derde honkvrouw uitgegooid op de thuisplaat.

Kwakernaak en Drijvers waren drie innings op rij betrokken bij de Nederlandse punten. Met een stand van 5-0, dankzij een RBI-single van Nicky Uytendaal, sloeg Julia Kwakernaak een RBI-double. Sietske Drijvers bracht even later al de uiteindelijke eindstand op het scorebord met een two-run homerun in het linksveld.

Op de plaat was Margot van Eijl ondertussen ontzettend dominant. In vijf shutout innings gooide zij maarliefst tien keer drie slag en kwam zij eigenlijk geen moment in de problemen. De 8-0 overwinning op Duitsland zorgt voor een prima uitgangspositie in Groep B met daarin ook Israël en Polen. Israël staat eveneens op één overwinning, want het versloeg Polen. Polen verloor eerder op de dag ook al van Duitsland en is om 13.30 uur morgenmiddag de volgende tegenstander van het Koninkrijksteam.

Om 18.00 uur volgt dan de laatste wedstrijd uit de eerste groepsfase tegen Israël. Beide wedstrijden bekijk je morgen live op Honkbalsoftbal.tv.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022