Softbal

Softbalsters Koninkrijksteam bereiken top 3 Canada Cup!

Foto: Louie Jay Sienders

Softbalsters Koninkrijksteam bereiken top 3 Canada Cup!

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch heeft tijdens de prestigieuze Canada Cup via een 7-5 overwinning op Chinese Taipei de top drie bereikt. Bovendien krijgt het in een onderling duel tegen Team USA de kans om zich nog te plaatsen voor de finale.

Al in de eerste slagbeurt nam het Koninkrijksteam de voorsprong op een RBI single van Cindy van der Zanden, maar de Taiwanezen kwamen op het werpen van starter Lisa Hop direct op gelijke hoogte. De tweede inning begon met achtereenvolgens honkslagen van Laura Wissink, Marielle Vleugels en Damishah Charles. Britt Vonk kreeg vier wijd met volle honken en Brenda Beers sloeg een sac fly om de stand op 3-1 te brengen. Op 2-run singles van Jessie van Aalst en Laura Wissink liep het Koninkrijksteam zelfs uit naar 7-1.

Taiwan bleek echter een taaie tegenstander en kwam in de derde inning, mede dankzij een two-run inside-the-park homerun terug tot 7-5. Eva Voortman kwam met twee uit als reliever met een grondbal naar derde honkvrouw Charles uit de inning om de voorsprong te bewaken.

Voortman, die als pitcher de nodige ervaring heeft opgedaan met het Aziatische softbal in zowel Taiwan als in Japan, viel ijzersterk in. In de zesde en zevende inning gooide zij vier keer drie slag op rij, maar daarna volgde een vrije loop en een honkslag met één uit. Met een infield fly en haar vijfde strikeout van de wedstrijd kwam ze uit de problemen en zo won het Koninkrijksteam met 7-5.

Daarmee verzekerde het team zich van de derde plaats en speelt het deze nacht direct de volgende wedstrijd tegen Team USA. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale tegen T.C. Colorado. Je luistert weer live mee via Honkbalsoftbal.tv. Vanaf ca. 01.00 uur Nederlandse tijd beluister je de wedstrijd met radiocommentaar van de mannen van SDTV via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal