EK U22 2022

Monsterzege softbalsters U22 tegen Polen

Monsterzege softbalsters U22 tegen Polen

In de tweede wedstrijd van het EK U22 in Kunovice stond Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch U22 vanmiddag tegenover Polen. Even leek het de verkeerde kant op te gaan toen de Polen vier runs scoorden in de eerste inning, maar de slagploeg stelde snel orde op zaken en sleepte een dikke mercy rule overwinning binnen.

De Poolse slagploeg kwam voortvarend uit de startblokken, want op drie vrije lopen en twee honkslagen scoorden zij vier runs in de eerste slagbeurt. Reliever Lisa Brink kwam goed uit de inning en dat bood de slagploeg de kans om deze achterstand zo snel mogelijk om te buigen en dat deden ze, letterlijk.

Na zes slagvrouwen stond het namelijk al weer 6-4 voor Oranje. Yindi Beekveldt opende de slagbeurt met een solo homerun, Nicky Uytendaal kreeg vier wijd en scoorde op de tweehonkslag van Sietske Drijvers. Julia Kwakernaak bracht de stand met een two-run homerun al op gelijke hoogte. Na opnieuw een vrije loop, dit keer voor Isa Smit, sloeg Marijn Crouwel haar team met de derde homerun van de inning naar de voorsprong. Er werden uiteindelijk tien runs gescoord in de eerste inning.

Mercy rule

De tweede slagbeurt verliep grotendeels hetzelfde. Deze keer kwamen de homeruns van de knuppels van Reganied Franka (2 RBI), wederom Julia Kwakernaak (3 RBI) en Isa Smit (solo). Deze homeruns zorgden voor een 17-4 voorsprong, waarna zeven achtereenvolgende vrije lopen en een aantal doorgeschoten ballen zorgden voor nog eens vier runs.

Brink kwam ook in de tweede en derde inning niet meer in de problemen en zo stond er dankzij de mercy rule een hele ruime 21-4 overwinning op het scorebord. Om 18.00 uur volgt de wedstrijd tegen Israël, dat eerder op de dag met 14-1 van Duitsland verloor. Deze wedstrijd zie je uiteraard weer live op Honkbalsoftbal.tv.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022