EK U22 2022

Crouwel en Franka slaan Koninkrijksteam U22 langs Frankrijk

Foto: Grega Valancic

Crouwel en Franka slaan Koninkrijksteam U22 langs Frankrijk

In de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase nam Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch U22 het vanmiddag op tegen Frankrijk en in deze wedstrijd leek het tegen een onverwachte zeperd op te lopen. In de zesde inning namen de Fransen een 5-1 voorsprong, maar in de gelijkmakende slagbeurt trok de Oranje slagploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Lange tijd ging de wedstrijd tussen Frankrijk en het Koninkrijksteam gelijk op. Beide startende werpsters kwamen niet of nauwelijks in de problemen, maar waar Margot van Eijl in de eerste vijf innings geen enkel punt tegen kreeg, scoorde Reganied Franka in de derde inning op een doorgeschoten bal het eerste punt van de wedstrijd.

In de zesde inning ging het even helemaal fout voor het Koninkrijksteam. Vijf runs op vijf honkslagen, twee vrije lopen en een geraakt werper. Met nog maar twee kansen te gaan stond het Koninkrijksteam opeens met 5-1 achter. Het team van bondscoach Sandra Catoen had echter maar één slagbeurt nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Julia Kwakernaak opende met vier wijd en schoof door naar het tweede honk op de honkslag van Sietske Drijvers. Met één uit kwam Marijn Crouwel aan slag en die verkleinde de voorsprong met een verre klap over het hek in het midveld van 5-1 naar 5-4. Twee slagvrouwen later stond het al weer 6-5, want na de tweehonkslag van Tess Remmers was het nu Reganied Franka die de bal in het rechtsmidveld over het hek sloeg voor een go-ahead two-run homerun.

Reliever Esmee Ames gooide de wedstrijd in de zevende inning op slot en zo won het Koninkrijksteam de vierde wedstrijd op rij. Vanavond om 19.00 uur spelen zij tegen Spanje en die wedstrijd, uitgezonden door SDTV, zie je weer live op Honkbalsoftbal.tv.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022