EK U22 2022

Softbalsters U22 maken in eerste inning verschil met Spanje

Foto: Grega Valancic

Softbalsters U22 maken in eerste inning verschil met Spanje

Team Kingdom of the Netherlands U22 heeft vanavond ook de tweede wedstrijd van de tweede groepsfase van het EK gewonnen. Spanje werd in vijf innings met 12-3 verslagen en het verschil werd al in de eerste inning gemaakt.

De Spaanse slagploeg scoorde op het werpen van Lisa Meyering nog wel een run in de eerste inning en nam zo een 1-0 voorsprong. Daar konden ze niet lang van genieten, want in de gelijkmakende slagbeurt sloeg het Koninkrijksteam keihard terug met acht runs. De hoogtepunten in deze 8-run rally kwamen van de knuppels van Isa Smit (2-run double), Marijn Crouwel (2-run single) en Yindi Beekveldt (2-run double).

Na een snelle verhuizing van het tweede veld naar het eerste veld (dat wel een lichtinstallatie heeft), kwam Spanje terug tot 8-3, maar Lisa Meyering kwam verder niet meer in de problemen en verdiende de win. Michelle Schuur zorgde in de vierde inning voor de 9-3 met een RBI groundout en in de vijfde inning kwam er dankzij de mercy rule een vervroegd einde aan de wedstrijd.

Dat gebeurde met een walk-off 3-run homerun van Nina Oomes, die de eindstand van 12-3 op het scorebord bracht.

Box Score

Het Koninkrijksteam is naast Italië het laatst overgebleven ongeslagen team, dankzij de nederlaag van thuisland Tsjechië tegen Ierland in de andere winnaarspoule. Morgen speelt Oranje tegen Oekraïne (niet om 10.00 uur zoals oorspronkelijk gepland, maar om 12.15 uur). Bij winst volgt om 19.00 uur de ontmoeting met de winnaar van de andere poule, waarschijnlijk Italië. Dankzij SDTV zie je beide wedstrijden live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022