Wladimir Balentien eindigde in verschillende aanvallende klassementen bovenaan.

Honkbal

Homerun King Balentien met Koninkrijksteam naar de Honkbalweek

Wladimir Balentien kwam speelde in 2017 tijdens de World Baseball Classic voor het laatst voor het Koninkrijksteam. (Foto: Henk Seppen)

Homerun King Balentien met Koninkrijksteam naar de Honkbalweek

Van 8 tot en met 15 juli wordt in het Pim Mulier Stadion de dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem georganiseerd. Team Kingdom of the Netherlands treedt er aan met een sterke selectie en een duidelijke doelstelling: de finale halen. In de selectie is Wladimir Balentien, de recordhouder voor meeste homeruns in één seizoen in de Japanse NPB, de opvallendste naam.

Balentien kwam voor het laatst in actie voor het Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic in 2017 en was toen de grote uitblinker op weg naar de halve finale. Dat hij nu tijdens de Honkbalweek voor het eerst ook op Nederlandse bodem in actie komt is volgens kersverse Technisch Directeur Rick van den Hurk geweldig: “Hij is natuurlijk een van de meest succesvolle slagmensen die ooit voor het Koninkrijksteam uitgekomen is en om hem toe te voegen aan deze selectie is een enorme eer. Hij heeft geweldig gepresteerd in Japan en heeft over de hele wereld gespeeld. Wij kijken er enorm naar uit om hem hier te verwelkomen.”

Naast Balentien zitten er in de selectie van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen ook vier debutanten: Dennis Burgersdijk van HCAW, Ryan Huntington van Twins Oosterhout, Chris Stuart van San Jacinto (college) en Kevin Josephina van Bologna (Italië).

Het doel voor de Honkbalweek is voor ’t Hoen duidelijk: “Wij willen de finale halen.” Daarnaast wil hij graag zoveel mogelijk spelers in actie zien, want de Honkbalweek fungeert voor deze spelers uiteraard ook als een showcase op weg naar de belangrijke World Baseball Classic, die in 2023 terugkeert op het programma.

De volledige interviews met Rick van den Hurk en Evert-Jan ’t Hoen zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Het Koninkrijksteam opent de Honkbalweek, waaraan ook Team USA, Japan, Curaçao en Cuba deelnemen, op vrijdag 8 juli om 19.30 uur met de wedstrijd tegen aartsrivaal Italië. De volledige selectie met uiteraard ook bekende namen als Kalian Sams, Kevin Kelly, Juan Carlos Sulbaran, Lars Huijer, Dashenko Ricardo, Shairon Martis, Mike Bolsenbroek en Sharlon Schoop, bekijk je hieronder.

Pitchers
Dennis BurgersdijkHCAW
Ryan HuntingtonTwins Oosterhout
Mike GroenL&D Amsterdam
Chris StuartHCAW/San Jacinto Gators
Franklin van GurpL&D Amsterdam
Juan Carlos SulbaranCuraçao Neptunus
Kevin KellyCuraçao Neptunus
Lars HuijerHCAW
Mike BolsenbroekHeidenheim Heideköpfe
Shairon MartisL&D Amsterdam
Aaron de GrootCuraçao Neptunus
Catchers
Dashenko RicardoCuraçao Neptunus
Sicnarf LoopstokL&D Amsterdam
Infielders
John PoloniusCuraçao Neptunus
Sharlon SchoopL&D Amsterdam
Delano SelassaL&D Amsterdam
Juremi ProfarMexico
Kevin JosephinaFortitudo Bologna
Dwayne KempCuraçao Neptunus
Outfielders
Kalian SamsL&D Amsterdam
Roger BernadinaCuraçao Neptunus
Wladimir BalentienMexico
Jiandido TrompCuraçao Neptunus
Denzel RichardsonL&D Amsterdam
Staff
Evert-Jan ’t HoenBondscoach
Wim Martinus1st base coach
Ben Thijssen3rd base coach
Tjerk SmeetsHitting coach
Robin van DoornspeekPitching coach
Louie Jay SiendersBullpen catcher
Harmen BakkerStrength & Conditioning Coach
Quintijn van der RoestFysiotherapeut
Niels van WeertTeam Manager

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal