EK U22 2022

Koninkrijksteam U22 ongeslagen naar volgende ronde, vanavond tegen Italië

Koninkrijksteam U22 ongeslagen naar volgende ronde, vanavond tegen Italië

Om 12.15 uur stond op donderdag voor Team Kingdom of the Netherlands de wedstrijd tegen Oekraïne op het programma. Vanwege de twee overwinningen op woensdag was de eerste plaats in Groep F al zeker en daarom stond er in deze wedstrijd weinig op het spel, behalve dan de ongeslagen status van het Koninkrijksteam en die werd behouden.

Oekraïne nam in de tweede inning brutaal de leiding op het werpen van Nienke Weis via een RBI groundout. Op het eerste maakte Julia Kwakernaak nog een knappe nul, maar haar aangooi was net iets te hoog om ook de nul op thuis te maken voor een mooi dubbelspel. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Oranje gelijk vier runs op een aantal vrije lopen, wilde worpen, een drie slag doorgeschoten bal en een veldfout. Een wat goedkope manier om op voorsprong te komen, maar die voorsprong bleef dankzij goede pitching van Weis staan.

Pas in de vijfde inning kwam Weis weer een beetje in de problemen dankzij een vrije loop en een tweehonkslag. Na een intentional walk werd zij vervangen door reliever Lisa Brink, die prompt de 3-2 over de thuisplaat liet komen dankzij vier wijd, maar daarna snel uit de inning kwam met een dubbelspel en een strikeout.

Aan het eind van de wedstrijd zorgden Julia Kwakernaak en Lisa Meyering met RBI-singles en Tenley Boersma met een sacrifice fly voor nog eens drie runs op weg naar een 7-2 overwinning.

Box Score

Vanavond begint voor het Koninkrijksteam de derde groepsfase. Daarin gaan de top drie van beide winnaarspoules het tegen elkaar opnemen. De punten uit onderlinge wedstrijden gaan door en zo beginnen zowel het Koninkrijksteam als Italië met vier punten aan deze groep. Datzelfde Italië is vanavond om 19.00 uur al de eerste tegenstander.

Morgen, om 12.15 uur en om 19.00 uur, tegen de nummers twee en drie uit de andere groep. In die groep eindigden Tsjechie, Duitsland en Ierland op één win en twee nederlagen en moet de TQB de doorslag geven in wie er geplaatst zijn voor de laatste groepsfase. De nummers één en twee van die laatste groep (Groep X) staan op zaterdag om 18.45 uur tegenover elkaar in de finale.

Al deze wedstrijden zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv dankzij de uitzendingen van SDTV!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022