EK U22 2022

Softbalsters U22 lopen tegen Italianen tegen eerste nederlaag aan

Softbalsters U22 lopen tegen Italianen tegen eerste nederlaag aan

Na zes overwinningen op rij is Team Kingdom of the Netherlands U22 op dit EK tegen de eerste nederlaag aangelopen. In de eerste wedstrijd van de Final Round Robin was Italië met 4-0 te sterk. Het Koninkrijksteam zal morgen aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de finale.

Er werden in deze wedstrijd maar negen honkslagen geslagen: zes voor Italië en drie voor het Koninkrijksteam. De Italianen maakten echter optimaal gebruik van een aantal Nederlandse cadeautjes. Zowel in de eerste als in de derde inning kwam de openingsslagvrouw van Italië dankzij een veldfout op het honk. In beide gevallen wist zij ook te scoren.

Starting pitcher Esmee Ames vocht zich in het algemeen knap door de lineup van de Italianen heen, maar in de vijfde inning kwam opnieuw de leadoff hitter dankzij een fout op het honk en deze keer deed het extra veel pijn, want Virginia Mambelli verdubbelde met een two-run homerun de voorsprong en die klap kwam Oranje niet meer te boven.

Ames gooide vijf innings en kreeg slechts één verdiend punt tegen. Nina Oomes, Sietske Drijvers (double) en Reganied Franka sloegen de enige Nederlandse hits.

Box Score

Morgen staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma op weg naar mogelijke deelname aan de finale. Het voordeel: beide tegenstanders van morgen (Tsjechië en Duitsland) hebben ook al van Italië verloren. Opvallend genoeg is in dit uitgebreide schema met drie groepsfases de wedstrijd tegen de Tsjechen in feite een halve finale. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale, ervan uitgaande dat Italie morgen om 11.15 van Frankrijk en/of om 17.00 uur van Spanje wint.

Om 12.15 uur speelt het Koninkrijksteam de belangrijke wedstrijd tegen Tsjechië en om 19.00 uur tegen Duitsland. Beide wedstrijden zie je dankzij SDTV live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022