HB Hoofdklasse

Huijer en Sulbaran werpen hun ploegen richting de overwinning

Sulbaran hielp zijn ploeg goed op weg richting de overwinning. (Foto: Robert Bos)

Huijer en Sulbaran werpen hun ploegen richting de overwinning

Op donderdagavond, 30 juni, werd heel honkballend Nederland geteisterd door een hoop regen, in de Hoofdklasse kon geen van de wedstrijden beginnen. De wedstrijden werden op vrijdagavond ingehaald. Behalve tussen DSS/Kinheim en Quick Amersfoort, hier werd wegens lage bezetting op vrijdagavond besloten om op zaterdag een doubleheader te spelen.

HCAW – L&D Amsterdam

Voor de thuisploeg uit Amsterdam, debuteerde de Italiaanse werper Nicola Garbella op de heuvel. De Italiaans international kwam over van Nettuno uit de Serie A. Zijn debuut in de Hoofdklasse was echter niet zoals gehoopt. HCAW nam in de eerste inning namelijk al snel een 0-4 voorsprong. Honkslagen van Brendly Martina en Jeandro Tromp zorgden al snel voor de 0-1. Later in de inning was het ook nog en honkslag van Quintin de Cuba en een sacrifice fly van Kevin Dirksen waardoor de Bussumse ploeg al snel een grote voorsprong te pakken had. Voor HCAW stond Lars Huijer, hij was acht innings lang vrijwel ongenaakbaar. Hij kreeg twee honkslagen tegen en gooiden twee keer vier wijd en hielp zijn ploeg zo goed op weg naar een overwinning. In de zesde inning vergrote HCAW de voorsprong na een driehonkslag van Quintin de Cuba, hij werd binnengeslagen door Kevin Dirksen via een sacrifice fly. In de negende inning liep HCAW nog meer uit, de voorsprong werd vergroot naar 0-8. Vijf honkslagen werden er geslagen in de inning waarop drie runs konden scoren. In de negende inning wist L&D Amsterdam voor het eerst te scoren, met een homerun voorkwam Sharlon Schoop een shutout. 1-8 was de einduitslag in Amsterdam.

Box Score

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

In Oosterhout nam Neptunus als eerst de voorsprong, dit was op het werpen van pitching coach Elton Koeiman. In de derde inning scoorde het eerste Rotterdamse punt op een RBI double van John Polonius. Dwayne Kemp sloeg hierna nog twee runs over de thuisplaat met een honkslag. De vierde inning begon met een triple van Stijn van der Meer, hij werd binnengeslagen op een sacrifice fly van Jiandido Tromp. Tromp kwam de afgelopen weken niet in actie door blessure, maar is weer fit, net op tijd voor de Honkbalweek Haarlem die volgende week begint. In de zevende inning was het wederom Tromp met een RBI, dit keer door middel van een tweehonkslag. Hij scoorde zelf ook nog door een double van Rogear Bernadina. In dezelfde zevende inning wist ook Twins voor het eerst te scoren. Twee keer vier wijd werd afgestraft, Railison Bentura sloeg namelijk later in de inning een double waardoor de score 2-7 werd. Dit was ook de einduitslag in Oosterhout. Op de heuvel gooide Juan Carlos Sulbaran zeven innings, hij kreeg vier hits en twee (onverdiende) punten tegen. Zijn opvolger was Brandon Herbold, hij gooide de laatste twee innings en kreeg geen honkslag meer tegen.

Box Score

Storks – Hoofddorp Pioniers

In de wedstrijd tussen Storks en Pioniers, kwam de thuisploeg uit Hoofddorp in de eerste inning meteen op een 1-0 voorsprong. Raul Jacobs begon de inning met een honkslag, hij werd met twee uit in de inning binnengeslagen door Denzel Brooks die een double sloeg. In de derde inning werd de voorsprong vergroot. Oliver van der Wijst sloeg een RBI triple, waarna Michael Dumitrescu volgde met een RBI double. Ook Roy Winkel wist een RBI mee te pakken, hij sloeg een honkslag waarop Dumitrescu kon scoren. In de vijfde inning was het vier wijd met volle honken voor Raul Jacobs waardoor de 5-0 scoorde. Hierna sloeg Bodhi de Vreede het zesde en zevende punt ook nog binnen met een honkslag. Startend werper voor Pioniers, Koen van ’t Klooster gooide zes goede innings, in de zevende inning werd hij vervangen door Anthony Marlin. Hij had wat moeite met de slagmensen van Storks. Na vier keer vier wijd en twee honkslagen, waaronder een double van Luis Gonzalez Garay werd hij dan ook vervangen. Storks wist terug te komen tot 7-3 in deze inning. In de tweede helft van de zevende inning wist Pioniers nog eenmaal te scoren, hiermee werd de einduitslag bepaald op 8-3 in het voordeel van Pioniers.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse