EK U22 2022

Koninkrijksteam U22 pakt brons, Italië Europees Kampioen

Koninkrijksteam U22 pakt brons, Italië Europees Kampioen

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U22 hebben tijdens het EK de bronzen medaille gepakt. Na nederlagen tegen Italië en Tsjechië was dit het hoogst haalbare voor het Koninkrijksteam en dat werd dankzij een goede wedstrijd tegen Spanje in de wacht gesleept. In de finale was Italië met 3-2 te sterk voor de Tsjechen om de Europese titel te veroveren.

Spannend werd de wedstrijd om de bronzen medaille niet. Net als eerder deze week was het Koninkrijksteam duidelijk te sterk voor Spanje. Al in de eerste inning werd er vier keer gescoord. Nicky Uytendaal sloeg met een tweehonkslag zowel Yindi Beekveldt als Nina Oomes over de thuisplaat en Julia Kwakernaak volgde direct met een two-run homerun naar het rechtsveld.

Een inning later werd de wedstrijd volledig door de Oranje meiden van bondscoach Sandra Catoen naar zich toe getrokken. Vijf runs op slechts twee honkslagen brachten in de tweede inning al een zeer comfortabele 9-0 voorsprong op het scorebord.

Pitcher Margot van Eijl gooide drie sterke innings, maar liep in de vierde inning tegen averij op. De Spaanse slagploeg scoorde vier runs, waardoor een mercy rule overwinning even ver weg leek, maar Nicky Uytendaal sloeg in de gelijkmakende slagbeurt een leadoff homerun en Julia Kwakernaak (double) scoorde op een wilde worp het elfde punt.

Lisa Brink gooide als reliever een shutout inning om de 11-4 overwinning en daarmee de bronzen medaille veilig te stellen.

Na zilver voor de Slowpitch mannen en brons voor de softbalsters van het A-Team op de Canada Cup is dit de derde medaille in drie toernooien deze zomer. Komende week start in Wenen het EK Honkbal U12 en ook dat toernooi volg je uiteraard via Honkbalsoftbal.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022