EK COED 2022

Bondscoach Temminck presenteert selectie voor EK Slowpitch COED

Een archieffoto van het Koninkrijksteam COED Slowpitch

Bondscoach Temminck presenteert selectie voor EK Slowpitch COED

Team Kingdom of the Netherlands COED Slowpitch speelt van 12 tot en met 16 juli het EK in Ljubljana. Het toernooi in de Sloveense hoofdstad is door de WBSC aangemerkt als qualifier voor het WK en de top drie van dit EK plaatst zich voor het mondiale toernooi. Bondscoach Mojo Temminck heeft zijn selectie voor dit belangrijke toernooi bekendgemaakt.

Temminck heeft de beschikking over een 18-koppige selectie met negen mannen en negen vrouwen. In deze selectie zitten ook een aantal oud-honkbal- en oud-softbalinternationals zoals Patrick de Lange, in de jaren negentig jarenlang pitcher voor Oranje, en Debby Connor en Solange Starrenburg, die jarenlang voor de nationale softbalselectie uitkwamen. De volledige selectie vind je onderaan dit bericht.

Het Koninkrijksteam is een van negen deelnemende landen: Groot-Brittannië, België, Servië, Duitsland, Ierland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië. Alle landen zitten in de groepsfase bij elkaar in één groep en spelen op de eerste vier dagen van het toernooi elk twee wedstrijden. Op de finale dag spelen de nummers één en twee de finale en wordt er in de Bronze Medal Game gestreden om het derde WK ticket.

Het wedstrijdschema vind je hier en de verrichtingen van het Koninkrijksteam volg je uiteraard via Honkbalsoftbal.tv.

De volledige selectie:

Heren 

Darryl Williams (Formation)
Jazz Voogd (Eastpro)
Jennyson Trinidad (DNT)
Kevin Janssen (DNT)
Patrick de Lange (DNT)
Siegert Flaneur (Piratas)
Tim Oosterveld (Eastpro)
Mike Rietvink (Eastpro)
Rinaldo James (Formation)

Dames 

Debby Connor (DNT)
Kim Karst (Formation)
Lizzy Uytendaal (Skywalkers)
Darlenie Martinez (Formation)
Machteld Rector (DNT)
Ashley Spanjer (Formation)
Solange Starrenburg (DNT)
Wendy Bierman (DNT)
Dymfna Bak (DNT)

Staf 

Mojo Temminck – Bondscoach 
Tom van Overloop-Lenoir – Assistant-coach 
Roland de Windt – Assistent-coach 
Sven Vos – Fysiotherapeut 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK COED 2022