HB Hoofdklasse

Nog van alles mogelijk in vervolgcompetities Hoofdklasse Honkbal

Dennis Burgersdijk gooide op zaterdag bijna een complete game shutout tegen L&D Amsterdam. (Foto: Robert Bos)

Nog van alles mogelijk in vervolgcompetities Hoofdklasse Honkbal

Neptunus en HCAW deden beide goede zaken in de top 4 competitie door hun series te winnen. Hetzelfde gold voor DSS/Kinheim en Pioniers in de onderste 5, ook zij wonnen hun series. De komende twee weken wordt er in de Hoofdklasse niet gespeeld wegens de Honkbalweek Haarlem. Op 21 juli gaat de competitie weer van start.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

In de strijd tussen internationals, Ryan Huntington en Aaron de Groot, was het De Groot die met zijn ploeg aan het langste eind trok. Neptunus kwam in de eerste inning al meteen op voorsprong door een RBI single van Dwayne Kemp. In de derde inning nam Twins deze voorsprong over, de inning begon goed met een double van Max Kops, gevolgd door een single van Diamond Silberie. Railison Bentura sloeg met een sacrifice fly het gelijkmakende punt binnen en Rayshelon Carolina sloeg met een grondbal de 1-2 over de thuisplaat. In de vierde inning waren het honkslagen van Christian Diaz en Dashenko Ricardo die een rally begonnen, Raydley Legito kreeg geraakt werper met volle honken waardoor de 2-2 binnen kwam. In de vijfde inning liep Neptunus uit tot 6-2. Maar liefst vijf honkslagen werden er geslagen in deze inning. In de zesde inning begon Twins nog een kleine rally, wederom was het een double van Max Kops die resulteerde in Oosterhoutse runs. Twins kwam terug tot 6-4, maar Neptunus liep ook meteen weer uit tot 7-4 in de tweede helft van de inning. In de zevende en achtste inning werd er nog wel gescoord, maar de voorsprong van Neptunus kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk won de thuisploeg met 9-6.

Op zondag betraden Kaj Timmermans en Koen Postelmans de heuvel, beide werpers deden het verdienstelijk. Twins scoorde de 1-0 in de tweede inning. Jarreau Martina sloeg een RBI double, hierop scoorde Max Kops. Daarna bleef het lang stil op offensief gebied. In de zevende inning sloeg Martina wederom een double, deze werd gevolgd door een honkslag van Rayshelon Carolina. Mick Vos sloeg met een infield hit de 2-0 binnen. Dit was het einde van de middag voor Kaj Timmermans, Kevin Kelly was zijn vervanger. Jason Halman wist in dezelfde inning nog een sacrifice fly te slaan waarmee de stand op 3-0 kwam. Dit bleef ook de einduitslag. Koen Postelmans gooide 7.1 innings en kreeg slechts vier honkslagen tegen. Zijn opvolger was Simon Gross, ook hij deed het verdienstelijk en gooide 1.2 innings met slechts één hit tegen.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – HCAW

Met Shairon Martis en Dennis Burgersdijk op de heuvel, stond er een echt pitchersduel te wacht in Bussum. En niets was minder waar. Zeven innings lang stond het 0-0 in Bussum. In de achtste inning  begon Jules Cremer de inning goed met een double. Hierna kreeg Max Draijer vier wijd. Julian Goins was aan slag de belangrijke man voor HCAW, hij sloeg met een double namelijk de enige twee runs van de wedstrijd binnen. Uiteindelijk gooide Shairon Martis zeven innings waarin hij drie hits en twee runs tegen kreeg. Zijn opvolger, Franklin van Gurp, gooide de laatste inning en wist de slagploeg van HCAW te weerhouden van enige vorm van aanval. Voor HCAW was Dennis Burgersdijk wederom oppermachtig, 8.2 innings lang stond hij op de heuvel, hij kreeg zes honkslagen tegen, maar er werd niet gescoord  door L&D Amsterdam. Met twee uit in de negende inning leek het nog even spannend te worden, twee honkslagen en een geraakt werper zorgden voor volle honken, maar closer Nick Keur kwam op de heuvel en wist de laatste uit van de wedstrijd te maken. HCAW won dit echte pitchersduel met 2-0.

Net als op zaterdag vond er op zondag ook een pitchersduel plaats tussen HCAW en L&D Amsterdam. De startende werpers waren Scott Prins en Gio de Graauw. Prins vervolgt een indrukwekkend seizoen sinds terugkomst uit de Verenigde Staten. Hij gooide acht innings, kreeg zes honkslagen tegen en liet slechts één (onverdiend) punt binnen komen. Zijn opvolger was Mike Groen, hij gooide de laatste inning en kreeg geen honklopers op de honken. L&D Amsterdam opende de score pas in de zesde inning, Kenny Berkenbosch begon de inning met een double en scoorde later op een sacrifice fly van Rashid Gerard. Raphael Smeenk sloeg hierna een RBI triple waardoor de 2-0 binnenkwam. In de achtste inning scoorde HCAW de 2-1 na een stootslag honkslag van Brendly Martina en een sacrifice fly van Jeandro Tromp. In de tweede helft van de achtste inning stelde Tommy van de Sanden de overwinning veilig met een homerun waardoor het 3-1 werd in Amsterdam.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Op donderdagavond werd de eerste wedstrijd van de serie verregend en op vrijdag hadden beide teams niet genoeg spelers beschikbaar, op zaterdag werd er dus een doubleheader gespeeld.

In de eerste wedstrijd nam DSS/Kinheim vroeg de voorsprong. Jason Jakobus begon met een triple, hij kon scoren op een sacrifice fly van Koen Halderman. Hierna sloeg Jochem Koedijk een honkslag, hij werd binnengeslagen op een double van Sem Kuijper. In de tweede inning werd de voorsprong flink vergroot. Het hoogtepunt van de inning was de 3-run homerun van Sem Kuijper. In de vierde inning werd de stand op 8-0 gezet. Honkslagen van Halderman en Sem Kuijper en vier wijd voor Donny Kuijper zorgden voor volle honken. Mees Robberse kreeg vier wijd waardoor er gescoord kon worden. In de vijfde en zesde inning werd de Haarlemse voorsprong vergroot naar 11-0. Op de heuvel voor DSS/Kinheim waren het Martijn Schoonderwoerd (W, 6 IP, 4 H, 0 R, 1 BB, 9 SO) en Milan van der Breggen (1 IP, 0 H, 0 R, 0 B, 0 SO) die de Amersfoortse slagploeg op de nul wisten te houden.

In de tweede wedstrijd van de doubleheader was het wederom DSS/Kinheim die als eerste de voorsprong namen. Een RBI single van Matis Crouwel zorgde ervoor dat Daisuke Fukuda de 1-0 scoorde in de tweede inning. In de volgende inning zo raakten de honken vol door een honkslag van Jason Jakobus en vier wijd voor Jesse Velders en Koen Halderman. Een velders keus voor Jochem Koedijk zorgde voor een RBI. Later in de inning sloeg Daisuke Fukuda een driehonkslag waardoor de score op 4-0 kwam in Haarlem. In de vierde inning scoorde Quick voor het eerst, een RBI double van Taylor Clemensia sloeg Marvin Jakobus over de thuisplaat. In de vijfde inning scoorde Quick nogmaals, maar ook de thuisploeg kwam wederom tot scoren. Een honkslag van Jochem Koedijk werd opgevolgd door een driehonkslag van Sem Kuijper. Kuijper scoorde hierna op een honkslag van Daisuke Fukuda. Jason Jakobus sloeg nog een sacrifice fly waardoor de score op 7-2 kwam. In de achtste inning kwam veldspeler Ibrahin Redan op de heuvel voor Quick. Pitchen leek toch wat moeilijker dan gedacht, hij gooide namelijk twee keer geraakt werper en twee keer vier wijd voordat hij werd gewisseld. Uiteindelijk maakte de Haarlemse slagploeg er 10-2 van in de achtste inning, dit bleef ook de einduitslag.

Waar het op zaterdag twee keer een ruime overwinning was voor DSS/Kinheim, was het op zondag een heel ander verhaal. DSS/Kinheim kwam in de tweede inning wel als eerst op voorsprong door een RBI single van Matis Crouwel. In de derde inning antwoorde Quick meteen terug. Alex Madera kwam op het honk door vier wijd, hij werd binnengeslagen door Ibrahin Redan. Ook Redan scoorde, Jorge Hernandez Morantes sloeg een RBI double. In de vierde inning liep Quick uit tot 3-1. Eén inning later sloeg Hernandez Morantes wederom een tweehonkslag, ditmaal scoorde er twee runs. In de zesde inning sloeg Ibrahin Redan een 3-run homerun waarmee hij de stand op 8-2 zette in Amersfoort. In de zevende inning scoorde Quick nog éénmaal waarmee de einduitslag werd bepaald op 9-2. Op de heuvel voor Quick ging Stijn Bruins Slot naar huis met overwinning op zijn naam.

Box Score (zaterdag – game 1)

Box Score (zaterdag – game 2)

Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – Storks

Een kraker van een wedstrijd vond plaats tussen Pioniers en Storks op zaterdag, maar liefst twaalf innings waren er nodig om een winnaar te bepalen. In de eerste inning kwam Storks op voorsprong. De inning begon goed met vier wijd voor Jurian Hansen, gevolgd door een honkslag van Luis Gonzalez Garay. Kevin van Veen ging zelf uit, maar sloeg wel het eerste Haagse punt binnen. In de derde inning nam Pioniers de voorsprong over van Storks. Een RBI single van Michael Dumitrescu maakte de stand gelijk. Met honklopers op het eerste en derde honk werd er gestolen naar twee, waarna Oliver van der Wijst kon scoren. Storks had meteen weer een antwoord op de aanval van Pioniers. Honkslagen van Giornic Sille, Luis Gonzalez Garay en Edvin Yrausquin (2 RBI) stonden aan het begin van een goede inning. Met volle honken kreeg Raibiently Mercalina geraakt werper waardoor de 4-2 kon scoren. In de zevende inning kwam Pioniers op gelijke hoogte. Denzel Brooks begon de inning met een honkslag, Oliver van der Wijst volgde hem op met nog een honkslag. Op een foute aangooi vanuit het buitenveld kon Brooks scoren. Mark Smit sloeg de 4-4 binnen met een infield hit. In de twaalfde inning kwam het winnende punt in de vorm van Luis Gonzalez Garay op het honk door vier wijd. Kevin van Veen sloeg een honkslag en Edvin Yrausquin sloeg meteen hierna een walk-off single waardoor Storks in eigen huis won van Pioniers.

Op zaterdag speelden Pioniers en Storks een kraker van een wedstrijd, op zondag was het een ander verhaal. In de twee inning kwam Pioniers op voorsprong na een 2 RBI single van Pim Vijfvinkel. In de vierde inning scoorde Storks na een triple van Kevin van Veen en een RBI single van Edvin Yrausquin. Dit was overigens de enige aanval die Storks wist te creëren op zondag. Pioniers bleef wel bouwen aan de voorsprong, in de vierde inning sloeg Jorrit Penseel een 2 RBI single. Ook in de vijfde inning werden er weer twee runs gescoord door de thuisploeg. Dit keer was het hoofdcoach Mervin Gario die een 2 RBI single sloeg. Gario speelde derde honk wegens een blessure van Oliver van der Wijst die niet in het veld kon spelen. In de zesde inning scoorde Pioniers maar liefst vijf runs. Doubles van Gario en Mark Smit werden gevolgd door een triple van Michael Dumitrescu. Deze drie extra-basehits waren goed voor vijf RBIs. Na zeven innings was de stand 11-1 in Hoofddorp en werd de wedstrijd wegens de mercy rule beëindigd.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Dit is nu de stand in de vervolgcompetities:

Bovenste 4
Onderste 5

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse