EK U12 2022

Honkballers U12 beginnen EK met ruime zege op Hongarije

Foto: Team NL U12 Baseball (Facebook)

Honkballers U12 beginnen EK met ruime zege op Hongarije

In Wenen speelden de honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U12 vanochtend de openingswedstrijd van het EK U12. Hongarije was daarin hun eerste tegenstander en die bleken niet opgewassen tegen de grootste talenten van Nederland uit deze leeftijdscategorie. Na vier innings stond er een 15-0 eindstand op het scorebord.

Djediël ‘Big D’ Jansen was aanvallend de grote man voor het Koninkrijksteam. De speler van Neptunus ging 3 uit 3 met twee tweehonkslagen en sloeg drie punten binnen, terwijl hij er zelf twee scoorde. Rayvi Gijsbertha sloeg ook drie runs binnen. Hij deed dat onder meer met een honkslag en een sac fly.

Na twee innings stond er al een 8-0 voorsprong op het scorebord, maar de hongerige jongens van het Koninkrijksteam U12 waren nog lang niet klaar met scoren. In de derde inning kwamen er namelijk nog eens zeven runs bij. Naast de honkslagen van Jansen en Gijsbertha zorgde Tim Hanemaaijer met zijn honkslag ook nog voor een RBI. Verder werd er dankbaar gebruik gemaakt van wilde wordpen, doorgeschoten ballen en foutjes aan Hongaarse zijde.

Pitchers Ralph Stolwijk (Hoofddorp Pioniers) en Rafael ‘Taco’ Morales (Rabbits) gooiden een combined no-hitter! Stolwijk gooide in 2.1 inning zes keer drie slag en stond alleen via drie vrije lopen honklopers toe. Morales was 1.2 innings ijzersterk in relief en gooide twee strikeouts.

Morgen om 18.00 uur is Litouwen de volgende tegenstander. Wij zullen de stream van de organisatie weer op Honkbalsoftbal.tv delen. Hopelijk werkt hij morgen langer dan vandaag en kunnen we de hele wedstrijd live zien!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2022