EK U12 2022

Koninkrijksteam U12 geplaatst voor halve finale

Koninkrijksteam U12 geplaatst voor halve finale

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U12 hebben zich op woensdag via een overwinning op Litouwen geplaatst voor de halve finale. Een dag na de overwinning op Hongarije werd nu dus Litouwen met grote cijfers aan de kant gezet.

Het begin van de wedstrijd verliep nog wat stroef voor de Oranje mannen, want Litouwen nam in de eerste inning een 2-0 voorsprong. Daar kwam in de derde inning verandering in. Tim Hanemaaijer sloeg een punt binnen met een RBI groundout en scoorde even later zelf op de RBI triple Max Sodekamp de gelijkmaker. Rayvi Gijsbertha sloeg vervolgens zijn ploeg naar de voorsprong door Sodekamp met een honkslag over de thuisplaat te slaan.

Hierna keek de ploeg van manager Peter Herkemij niet meer om. Vijf runs in de vierde inning, twee runs in de vijfde inning en drie runs in de zesde inning zorgden voor een nieuwe ruime overwinning. Het Koninkrijksteam sloeg dertien honkslagen, waarvan er vier van de knuppel van Rayvi Gijsbertha kwamen. Rayvi was bovendien de eerste speler die tijdens dit EK een inside-the-park homerun sloeg!

Ook Sjors van Gool sloeg meerdere hits, waaronder een driehonkslag. Rein Kuipers pakte als reliever de win met twee perfecte innings waarin hij zes (!) keer drie slag gooide. Met de 13-5 overwinning op Litouwen heeft Oranje U12 zich al geplaatst voor de halve finale van vrijdag. Vandaag wordt er om 15.00 uur nog gespeeld om de groepswinst tegen Italië, dat eveneens al geplaatst is voor de halve finale.

Deze wedstrijd bekijk je via deze link live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2022