EK U12 2022

Honkballers U12 gaan zaterdag strijden voor brons

Foto: WBSC Europe

Honkballers U12 gaan zaterdag strijden voor brons

Team Kingdom of the Netherlands U12 heeft op vrijdag de halve finale van het EK in Wenen verloren van Tsjechië. De Tsjechen waren met 6-1 duidelijk te sterk voor de Oranje mannen. Dat betekent dat er op zaterdagmiddag wordt gestreden om de bronzen medaille.

De voorsprong voor de Tsjechen kwam al vroeg tot stand met twee runs in de eerste inning, één run in de tweede inning en drie runs in de derde inning. Hoewel het Koninkrijksteam net zo veel honkslagen sloeg als de Tsjechen (8), was de Tsjechische offense veel efficiënter. Daarbij kwam dat het Koninkrijksteam hier en daar wat slordigheidjes vertoonde in het veld.

Het enige Nederlandse punt scoorde in de vierde inning op de RBI double van ‘Big D’ Jansen.

De nederlaag in de halve finale is geen schande en het betekent dat er morgen nog een kans is op een medaille. Om 15.00 uur is dan Italie, het team waarvan op donderdag met 8-2 werd verloren, de zware tegenstander. De Italianen verloren in de halve finale van Duitsland.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2022