Honkbal

Koninkrijksteam verslaat Italië in eerste wedstrijd Honkbalweek

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam verslaat Italië in eerste wedstrijd Honkbalweek

Op de eerste dag van de Honkbalweek Haarlem kwam Team Kingdom of the Netherlands in actie tegen Italie tijdens de avondwedstrijd. Eerder op de dag won Japan met 0-1 van Curaçao.

Voor Team Kingdom of the Netherlands begon Lars Huijer op de heuvel. Hij kende een wat moeilijke start en kreeg al snel de honken vol na twee honkslagen en één keer vier wijd. Op een sacrifice fly van Renzo Martini Parilli kon het eerste Italiaanse punt scoren. De Oranje slagploeg antwoordde wel meteen terug in de eerste inning. Met twee uit begon Sharlon Schoop via een honkslag een rally. Denzel Richardson kreeg vier wijd en Juremi Profar sloeg een 2 RBI double om de voorsprong te nemen. In de tweede inning herpakte Huijer zich goed en maakte drie snelle nullen door middel van twee grondballen en een strikeout.

Op aanvallend gebied bleef het lang stil, maar in de vierde inning nam voor Italië Matteo Bocchi het werpen over van starter Christian Scafidi. Juremi Profar sloeg meteen een honkslag om de vierde inning te beginnen. Na een foute aangooi tijdens een pickoff kon hij het tweede honk bereiken en dus stond er met nul uit een man in scoringspositie. Helaas ging deze kans verloren nadat Profar werd betrapt op stelen door Bocchi en op het derde honk kon worden uitgegooid.

In de zesde inning werd ook Lars Huijer vervangen. Hij gooide na een stroeve start toch een goede wedstrijd. In vijf innings kreeg hij slechts twee honkslagen en één run tegen. Ook gooide hij zes strikeouts.  Kelly kwam in de zesde inning niet in de problemen. In de tweede helft van de inning begon Wladimir Balentien goed met een tweehonkslag. Hierna kreeg Denzel Richardson opzettelijk vier wijd om de gedwongen loop te behouden. Deze verdween echter meteen na een wilde worp. Hierdoor kreeg ook Juremi Profar opzettelijk vier wijd en stonden de honken vol met één uit. Het lukte John Polonius niet om punten binnen te slaan. Dashenko Ricardo sloeg hierna bijna vier punten binnen met een homerun, alleen was deze net een paar meter buiten de foutpaal in het linksveld. Helaas eindigde de slagbeurt met een strikeout en wist Team Kingdom of the Netherlands dus niet te scoren.

In de zevende, en laatste, inning begon Kevin Kelly goed met een strikeout. Ook de tweede Italiaanse slagman van de inning kreeg drie slag. Italië gaf niet op en sloeg met twee uit nog een infield hit. Maar ook de derde nul viel via een strikeout en zo wist Team Kingdom of the Netherlands haar eerste wedstrijd van de Honkbalweek Haarlem te winnen met 2-1 van rivaal Italië.

Met de 2 RBI hit in de eerste verdiende eerste honkman Juremi Profar de Player of the Game Award!

Morgen is Cuba om 19.30 uur de volgende tegenstander van het Koninkrijksteam. Voor Oranje zal Dennis Burgersdijk zijn langverwachte debuut maken als starter.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal