Nederland heeft zich als nummer twee uit poule E geplaatst voor de Championship Round.

Honkbal

Schema World Baseball Classic gepubliceerd

Foto: Henk Seppen

Schema World Baseball Classic gepubliceerd

Major League Baseball heeft samen met de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) het schema voor de vijfde editie van de World Baseball Classic bekendgemaakt. Dankzij de halve finale plaats in de laatste editie in 2017 is Team Kingdom of the Netherlands één van de reeds gekwalificeerde deelnemers.

Net als in de edities van 2013 en 2017 is het Koninkrijksteam in de eerste rondes van het toernooi ingedeeld in de Aziatische poules. Oranje zal het tijdens de WBC, die wordt gespeeld van 8 tot en met 21 maart, in Poule A in Taiwan opnemen tegen Italië, Cuba, Taiwan en een qualifier die zich nog moet plaatsen voor het hoofdtoernooi.

De nummers één en twee van deze poule plaatsen zich voor de tweede ronde, die wordt gespeeld in het Tokyo Dome in Tokyo. De finaleronde wordt opnieuw in de Verenigde Staten gespeeld, waardoor er bij plaatsing weer een mooie wereldreis gemaakt zal worden door Team Kingdom of the Netherlands.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal