EK U12 2022

Koninkrijksteam U12 pakt bronzen medaille op EK

Koninkrijksteam U12 pakt bronzen medaille op EK

In een rematch van de wedstrijd van afgelopen donderdag heeft Team Kingdom of the Netherlands U12 revanche genomen tegen Italië. Net als de grote mannen van het A-Team heeft het Koninkrijksteam van de Italianen gewonnen en daarmee sleepten zij de bronzen medaille in de wacht.

Het fenijn zat in deze Bronze Medal Game in de staart. De Italiaanse slagploeg nam in de eerste inning een 3-0 voorsprong, maar reliever Sjors van Gool weerhield hen daarna vijf inning lang van scoren. In de zesde inning wist het Koninkrijksteam de Italiaanse weerstand te doorbreken en kwam het langszij. Wessel Molenaar sloeg een sac fly en Javier Chance sloeg een two-run double.

Door de gelijkmaker waren de Italianen dusdanig geschokt dat zij in de volgende inning in de tie break volledig overklast werden. Na twee keer vier wijd stonden honken vol met één uit. Tim Hanemaaijer sloeg toen de go-ahead run over de thuisplaat met een RBI single. Hierna was het hek van de dam: drie vrije lopen en twee wilde worpen later waren er al weer drie extra runs gescoord. Nadat de tweede nul was gemaakt zorgden achtereenvolgens Jayvian Curiel, Sjors van Gool en Marcelo Montenegro met honkslagen voor nog meer runs. Er stond na deze 9-run innig in één klap een fantastische 12-3 voorsprong op het bord. Die werd ook niet meer weggegeven. De Italianen scoorden nog wel twee runs, maar de voorsprong werd natuurlijk niet meer in gevaar gebracht.

Dankzij deze knappe overwinning heeft Team Kingdom of the Netherlands de bronzen medaille op het EK gepakt. Dit is de hoogste klassering in deze leeftijdscategorie sinds het zilver van 2019. Gefeliciteerd met de medaille jongens!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2022