Honkbal

Ook tweede wedstrijd Honkbalweek gewonnen door Koninkrijksteam

Foto: Line Drive Captures

Ook tweede wedstrijd Honkbalweek gewonnen door Koninkrijksteam

De tweede dag van de Honkbalweek begon om 13:00 uur met een kraker tussen Amerika en Japan. In extra innings werd er met 1-0 gewonnen door Japan. Voordat Team Kingdom of the Netherlands het veld betrad om het op te nemen tegen Cuba, was het om 16:30 uur eerst aan de celebrities van Creators FC die een softbalwedstrijd speelden voor het goede doel, Baseball Against Cancer.

Voor Team Kingdom of the Netherlands maakte Dennis Burgersdijk zijn officiële debuut op de heuvel in Oranje. Dit mocht hij doen tegen de Cubanen. Cuba is naar de Honkbalweek gekomen met een ploeg die voornamelijk bestaat uit spelers van de landskampioen Alazanes de Granma, aangevuld met andere topspelers uit de competitie.

De wedstrijd begon goed voor het Koninkrijksteam. Na vier wijd voor Roger Bernadina, sloeg Wladimir Balentien een honkslag waardoor het eerste en derde honk bezet raakten. Sharlon Schoop kwam hierna op het honk door velders keus, Bernadina scoorde ook op deze actie. In zijn debuut begon Burgersdijk dus met een 0-1 voorsprong. Leonel Moa sloeg voor Cuba als lead-off slagman een honkslag, maar sneuvelde later tijdens een poging tot stelen. Hierna kwam Burgersdijk zonder problemen uit de eerste inning.

In de tweede inning produceerde Team Kingdom of the Netherlands niets, in de gelijkmakende slagbeurt liet voor Cuba de 42-jarige Frederich Cepeda zien dat hij het nog niet is verleerd. Hij sloeg een honkslag en begon hiermee goed de inning, op een honkslag van Guillermo Aviles bereikte Cepeda het derde honk. Hij kon scoren na een honkslag van Dennys Laza en zette hiermee de stand gelijk. Het leek er even op dat Cuba ging uitlopen in de tweede inning, maar een schitterende diving catch van Roger “the Shark” Bernadina zorgde voor de tweede uit, hierna volgde ook de derde nul door een vangbal.

Waar het tot en met de derde inning allemaal vrij makkelijk ging voor de Cubaanse pitcher Cesar Garcia, raakte hij in de vierde inning de controle kwijt. Hij begon met tweemaal vier wijd en werd vervangen. Zijn opvolger, Yoel Mojena, begon ook stroef en liet de honken vollopen door vier wijd te gooien tegen Juremi Profar. Sicnarf Loopstok had een grote kans om punten binnen te brengen maar sloeg de bal terug naar de pitcher die een dubbelspel wist te draaien. Hierna sloeg John Polonius een grondbal waardoor hij de derde uit van de inning werd en zo dus een grote kans tot scoren niet benut werd.

In de vierde inning leek Cuba weer een goede kans tot scoren te creëren, Alexander Ayala sloeg een tweehonkslag om de inning te beginnen. Frederich Cepeda sloeg een linedrive richting Sharlon Schoop die werd gevangen en Ayala sneuvelde zelf tussen het tweede en derde honk.

Na vier innings werd Dennis Burgersdijk op de heuvel vervangen door Mike Groen. Hij kwam zonder al te veel problemen de inning uit en maakte zo een einde aan de vijfde inning, nog steeds met een stand van 1-1.

In de zesde inning begon Wladimir Balentien met een honkslag voor Oranje, deze honkslag werd opgevolgd door een stootslag honkslag van Sharlon Schoop. Yoel Mojena werd toen op de heuvel vervangen door Pavel Hernandez voor Cuba. Hernandez was meteen effectief en induceerde een dubbelspel. Met twee uit en Balentien op het derde honk was het aan Juremi Profar om alsnog tot scoren te komen deze inning. Dat lukte hem met een hard geslagen honkslag richting het derde honk. Team Kingdom of the Netherlands kwam zo in de zesde inning voor met 1-2. Ook in de zesde inning kwam Mike Groen niet in de problemen en hield de voorsprong voor Oranje vast.  

Ook de zevende inning begon goed voor het Koninkrijksteam. John Polonius begon de inning met een honkslag, hierna volgde Jiandido Tromp met vier wijd. Kevin Josephina probeerde hierna een opofferingsstootslag neer te leggen, alleen deze werd gevangen door de catcher en dus konden de honklopers niet verschuiven. Dat maakte niet heel veel uit, want in de volgende slagbeurt sloeg Roger Bernadina de bal ver richting het rechtsveld, ver over de muur van het Pim Mulier, waardoor de stand op 1-5 werd gezet. Ook Balentien blijft de bal hard raken en sloeg een honkslag richting het linksveld, dit was reden genoeg om Miguel Paradelo op de heuvel te vervangen. Opvolger Kelbis Rodriguez kwam zonder verdere problemen de inning uit. In de zevende inning was het aan Franklin van Gurp om de deur op slot te gooien. Dit deed hij in een style met een strikeout voor Cepeda, een vangbal en nog een strikeout. Team Kingdom of the Netherlands versloeg Cuba met 1-5.

Met zijn 3-run homerun in in de zevende inning won Roger Bernadina de Player of the Game Award!

Morgen, 10 juli, vinden er drie wedstrijden plaats in het Pim Mulier Stadion. Om 12:00 uur nemen Italië en Amerika het tegen elkaar op. Om 15:30 uur is het de beurt aan Curaçao en Team Kingdom of the Netherlands en tijdens de avondwedstrijd om 19:30 uur is het podium voor Cuba en Japan.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal