Honkbal Nieuws 2022

Curaçao verslaat Koninkrijksteam dankzij sterke slotfase

Foto: Line Drive Captures

Curaçao verslaat Koninkrijksteam dankzij sterke slotfase

In de derde wedstrijd van de Honkbalweek Haarlem heeft Team Kingdom of the Netherlands met 8-6 verloren van Curaçao. Een desastreuze zesde inning wiste een vroege voorsprong uit en die klap kwam het Koninkrijksteam niet meer te boven.

Op de heuvel begon Shairon Martis voor het Koninkrijksteam en Chris Koeiman voor Curaçao. Martis, momenteel spelend voor L&D Amsterdam kende een imposante carrière met onder andere 26 wedstrijden in de Major League. Koeiman daarentegen is net klaar met zijn studie aan Tennessee Wesleyan University, waarmee hij afgelopen jaar de NAIA World Series behaalde.

Het verschil in ervaring bleek al in snel, Martis begon sterk met drie snelle nullen. Koeiman kende een moeilijkere start. Roger Bernadina begon de eerste inning met een honkslag, gevolgd door vier wijd voor Sharlon Schoop. Denzel Richardson sloeg hierna een RBI single. Juremi Profar deed in zijn slagbeurt hetzelfde en sloeg ook een honkslag waarop gescoord kon worden. Met een stand van 2-0 en volle honken besloot Hainley Statia om Koeiman te vervangen. Zijn vervanger, Témesh Lourens, was effectief en gooide snel een strikeout en kreeg daarna een flyout tegen om zo de schade te beperken.

In de tweede inning creëerden beide ploegen wat verkeer op de honken, maar in beide gevallen resulteerde dit niet in punten. Een inning later vergrootte het Koninkrijksteam de voorsprong, Juremi Profar sloeg een honkslag, en met twee uit sloeg Dwayne Kemp de bal richting het hek voor een RBI double. Hiermee kwam de stand om 3-0 in het voordeel voor Oranje.

In de vierde inning leek het er even op dat Curaçao tot scoren zou komen na honkslagen van Darren Seferina en Dudley Leonora. Alleen sloeg Stephan Vidal de bal richting korte stop Polonius die een dubbelspel wist te draaien en zo een einde aan de inning maakte.

Scoren lukte Curaçao in de zesde inning wel. Een honkslag van Sherman Lacrus werd gevolgd door een tweehonkslag van Rayshelon Carolina. Hierna sloeg Darren Seferina de bal richting Sharlon Schoop die hem niet kon verwerken, hierdoor scoorde Curaçao de 3-1. Dudley Leonora sloeg hierna ook een honkslag waarop gescoord kon worden.

Na deze honkslag besloot bondscoach Evert-Jan ’t Hoen om Shairon Martis te vervangen door Juan Carlos Sulbaran. Hij kreeg meteen een RBI single tegen van pinch-hitter Johannes Gregorius. Na een wilde worp werd besloten om met opzettelijk vier wijd te honken vol te laten lopen met de hoop op een dubbelspel. Dit pakte niet goed uit, want de volgende slagman van Curaçao kreeg vier wijd waardoor de voorsprong in handen kwam van Curaçao. Ook Kevin Kelly, die inmiddels Sulbaran had vervangen op de heuvel, kon de Curaçaose slagploeg niet stoppen. De 3-6 werd namelijk ook nog gescoord na een honkslag van Shurendell Mujica. Hierna lukte het Kelly wel om de laatste twee nullen te maken.

De gelijkmakende slagbeurt begon goed voor Oranje, Sicnarf Loopstok bereikte het eerste honk door geraakt werper, waarna Lourens op de heuvel werd vervangen door Alexander Rodriguez. Hierna kwam Dwayne Kemp op het honk door een veldfout en liepen de honken vol door vier wijd voor John Polonius. Jiandido Tromp sloeg de 4-6 binnen via een sacrifice fly. Dit was meteen het einde van de middag voor Rodriguez, hij werd vervangen door Hershelon Juliana. Juliana wist de score te behouden met een vangbal voor pinch-hitter Kalian Sams en een groundout voor Roger Bernadina.

In de zevende inning wist Curaçao door middel van drie honkslagen de honken vol te krijgen. Hierna werd Kelly op de heuvel vervangen door Mike Bolsenbroek. Bolsenbroek begon sterk met een strikeout, maar met twee uit kreeg hij een 2-run double tegen van Ortwin Pieternella, hiermee kwam de stand op 4-8.

In de laatste slagbeurt scoorde Oranje nog wel twee runs, maar de gelijkmaker bleef uit. Curaçao won dankzij een ijzersterk slotoffensief met 8-6 en staat na twee wedstrijden op één overwinning en één nederlaag.

Vanavond is het om 19:30 de beurt aan Japan en Cuba. Morgen, 11 juli, is Oranje vrij. Om 15:30 uur spelen Curaçao en Italië en om 19:30 is het de beurt aan Cuba en Amerika. De eerstvolgende wedstrijd van het Koninkrijksteam is dinsdagavond om 19:30 tegen de Amerikanen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2022