Honkbal

Koninkrijksteam kan niks inbrengen tegen pitching Team USA

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam kan niks inbrengen tegen pitching Team USA

Op dinsdagavond was het aan Team USA en Team Kingdom of the Netherlands om een nagenoeg vol Pim Mulier Stadion te vermaken. Het was de pitching van Team USA die zeven innings lang ongenaakbaar was, de ervaren slagploeg van Oranje kon weinig creëren tegen de NCAA Division 1 talenten uit Amerika.

Het Koninkrijksteam begon deze wedstrijd met een aanpassing in de coaching staff, Tjerk Smeets nam de rol van interim-manager op zich. Wim Martinus verplaatste van het eerste naar het derde honk en op het eerste honk maakte Michael Duursma zijn debuut als coach op de Honkbalweek.

Op de heuvel voor Oranje maakte Ryan Huntington zijn debuut in de hoofdmacht, hij nam het op tegen Paul Skenes van Team USA. Skenes speelt voor Air Force Academy en wist tegen het Koninkrijksteam maar liefst 97 mijl per uur te gooien, iets wat we niet vaak zien op de Nederlandse honkbalvelden.  

In de derde inning nam Team USA de voorsprong. De snelle Enrique Bradfield Jr. begon de inning goed met een tweehonkslag en werd opgevolgd door Dylan Crews die een honkslag sloeg. Met honklopers op het eerste en derde honk sloeg Wyatt Langford de bal in het dubbelspel, maar er werd wel gescoord. Niet veel later, begon Team USA de inning wederom met een extra-base hit, dit keer was het een homerun van Jacob Gonzalez.

Met een 2-0 stand in het voordeel van Team USA werd Paul Skenes vervangen door Carson Montgomery. In de vijfde inning kreeg hij een honkslag tegen van Jules Cremer, dit was zijn eerste in het tenue van het Koninkrijksteam. Montgomery kwam hierna snel uit de inning door een dubbelspel.

Het was voor interim manager Tjerk Smeets ook tijd om te wisselen op de heuvel. In zijn debuut gooide Huntington 4.1 innings, kreeg vijf honkslagen tegen en er werd twee keer gescoord. Zijn opvolger was Aaron de Groot. De Groot wist snel een einde aan de vijfde inning te maken. En in de zesde inning leek het er even op dat Oranje wat kon beginnen, maar na een lead-off double van Roger Bernadina lukte het niet om een run te creëren.

Waar het het Koninkrijksteam niet lukte om iets te forceren, lukte dat Team USA nog wel in de zesde inning. Na vier wijd en een foute aangooi tijdens het stelen van het tweede honk stond met nul uit Jack Hurley op het derde honk. Yohandy Morales sloeg een RBI single, waardoor USA voorkwam met 3-0. Na deze honkslag werd De Groot vervangen door Juan Carlos Sulbaran. Ook de ervaren Sulbaran kon Team USA niet tegenhouden.

Na eenmaal vier wijd volgden twee honkslagen en nog een keer vier wijd. Met volle honken was het de moeilijke taak voor debutant Scott Prins om de schade te beperken. Dit lukte niet helemaal, tijdens de zesde inning kwam Team USA voor met 10-0, wat betekent dat de mercy rule werd bereikt. De beslissende klap was een double van Jacob Gonzalez.

Morgenavond, 13 juli, is het om 19:30 uur tijd voor Oranje om het veld te betreden tegen Japan, een belangrijke wedstrijd met het oog op plaatsing voor de halve finale. Om 12:00 uur spelen Italië en Cuba tegen elkaar. De middagwedstrijd vind plaats om 15:30 uur, hierin spelen Team USA en Curaçao tegen elkaar.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal