Honkbal

Koninkrijksteam ondanks nederlaag toch naar halve finale Honkbalweek

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam ondanks nederlaag toch naar halve finale Honkbalweek

Op woensdagavond werd de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de Honkbalweek Haarlem gespeeld door Team Kingdom of the Netherlands. Oranje nam het op tegen Japan, maar was niet opgewassen tegen de Japanse pitchers. Desondanks heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de halve finale, morgen om 19:30 uur.

Voor Oranje begon Chris Stuart op de heuvel, hij maakte zijn debuut voor het Koninkrijksteam. Zijn debuut was niet vlekkeloos, in de eerste inning nam Japan al gauw een 4-0 voorsprong. Ook in de tweede inning lukte het Stuart niet om grip te krijgen op de Japanse slagmensen. Met de honken vol was het in de tweede inning aan Mike Bolsenbroek de schade te beperken voor Oranje. Dit deed hij goed, er scoorde nog maar één run voordat de ervaren Bolsenbroek drie snelle nullen maakte.

Het bleef van beide kanten lang stil op offensief gebied. In de vijfde inning leek het er even op dat het Koninkrijksteam een rally kon starten met twee nullen. Sicnarf Loopstok kreeg namelijk vier wijd en Delano Selassa sloeg een honkslag. Hierna kwam Kalian Sams in de wedstrijd als pinch-hitter, helaas lukte het hem niet om door te komen en kreeg hij drie slag.

Na vier innings op de heuvel werd Mike Bolsenbroek vervangen door Scott Prins. Bolsenbroek kende een hele goede dag, hij kreeg maar één honkslag tegen en gooide vijf keer drie slag. Ook Prins wist Japan van scoren te weerhouden, hij eindigde de zesde inning met een strikeout, zijn eerste bij de selectie van Team Kingdom of the Netherlands.

In de zevende inning lukte het de slagploeg van Oranje niet meer om te scoren en dus bleef de stand op 5-0 staan in het voordeel van Japan. Hiermee is Japan ongeslagen de eerste ronde van het toernooi doorgekomen.

Morgenavond kan de ploeg van interim-manager Tjerk Smeets revanche nemen op de Japanners, in de halve finale spelen zij weer tegen elkaar. Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 19:30 uur. Om 12:00 vechten Italië en Cuba uit wie er vijfde en zesde wordt. Daarna is het om 15:30 tijd voor de andere halve finale, tussen Team USA en Curaçao.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal