Honkbal

Koninkrijksteam dankzij sterke slotfase geplaatst voor finale Honkbalweek Haarlem

Koninkrijksteam dankzij sterke slotfase geplaatst voor finale Honkbalweek Haarlem

Op de zevende dag van de Honkbalweek Haarlem was het om 19:30 uur tijd voor de tweede halve finale van de dag. Eerder op de dag verraste Curaçao met een 3-2 overwinning op Team USA en plaatste zich daarmee voor de finale. In de tweede halve finale zagen we een thriller tussen Japan en Team Kingdom of the Netherlands. Een sterke slotfase zorgde voor plaatsing in de finale voor Oranje.

Lars Huijer startte zijn tweede wedstrijd van de Honkbalweek Haarlem. Net als tegen Italië had Huijer ook tegen Japan een goede wedstrijd. In de eerste inning scoorde Japan na een lead-off single, een opofferingsstootslag en een veldfout. Maar hierna had Huijer weinig problemen met de Japanse slagploeg. Gedurende zeven innings kreeg hij maar twee honkslagen tegen.

Lang leek het erop dat het Koninkrijksteam helemaal geen honkslag zou slaan. Met twee uit in de laatste inning kwam Sharlon Schoop op het honk door vier wijd. Een fraaie tweehonkslag van Dwayne Kemp maakte een einde aan de no-hitter van Minato Aoyama. Hij gooide wel 6.2 sterke innings met negen maal drie slag. Na de gelijkmaker die Schoop kon scoren op de double van Kemp sloeg ook Sicnarf Loopstok nog een honkslag. Op deze honkslag scoorde Dwayne Kemp het winnende punt.

Lars Huijer (7 IP, 2 H, 1 R, 0 ER, 0 BB, 4 SO) wist ook in de zevende inning de Japanse slagploeg onder controle te houden en de wedstrijd eindigde met een fraai dubbelspel. Hierdoor plaatste Team Kingdom of Netherlands zich voor de finale met deze 1-2 overwinning.

De double van Dwayne Kemp maakte hem de Player of the Game in deze spannende halve finale!

Om 14:00 uur begint morgen de wedstrijd waarin wordt bepaald wie het brons wint. Team USA zal het hierin opnemen tegen Japan. Hierna betreedt een selectie van oud-internationals het veld voor de Old Stars Game die begint om 16:30 uur. Om 19:00 uur is het tijd voor de finale van de Honkbalweek Haarlem, hierin nemen Team Kingdom of the Netherlands en Curaçao het tegen elkaar op. Die bekijk je uiteraard live via Honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal