Honkbal

Koninkrijksteam uitgenodigd voor Italiaanse jubileumwedstrijd, wedstrijd vanwege corona uitgesteld

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam uitgenodigd voor Italiaanse jubileumwedstrijd, wedstrijd vanwege corona uitgesteld

Direct na de Honkbalweek Haarlem zou Team Kingdom of the Netherlands afreizen naar Parma om daar tegen Italië te spelen in een wedstrijd ter ere van het 70-jarige jubileum van de eerste interlandwedstrijd van de Italiaanse honkballers. Vanwege de corona uitbraak binnen de selectie en staf van het Koninkrijksteam is besloten dat het onverantwoord is om dit weekend in het vliegtuig te stappen. Beide bonden gaan op zoek naar een nieuw moment om deze wedstrijd alsnog te kunnen spelen.

Interlandhonkbal in Italië vindt zijn oorsprong in 1952. Het was op 31 augustus van dat jaar dat er in het Flaminio Stadion in Rome voor het eerst een officiële interland gespeeld werd door de Azzurri. Spanje was destijds de tegenstander.

“Hoewel het geen succes was op het veld, was het een belangrijke stap naar herkenning van het Italiaans Olympisch Comité en een groot succes qua zichtbaarheid.”, aldus huidig voorzitter van de FIBS Andrea Marcon. “Nu willen wij deze mooie verjaardag vieren in één van de hoofdsteden van het Italiaanse honkbal en tegen een van onze klassieke tegenstanders. Ik wil de KNBSB bedanken voor het accepteren van deze uitnodiging en ook Parma Baseball voor het hosten van onze verjaardag en jubileumwedstrijd.”

De jubileumwedstrijd had plaats moeten vinden op zondag 17 juli in het Nino Cavalli stadion in Parma.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal