Slowpitch

COED Slowpitchers strijden op zaterdag tijdens het EK om brons

Siegert Flaneur maakt een diving catch (Foto: Matej Marevelj)

COED Slowpitchers strijden op zaterdag tijdens het EK om brons

De COED Slowpitchers van Team Kingdom of the Netherlands spelen deze week het EK in Ljubljana. In de groepsfase won de ploeg van manager Mojo Temminck vijf duels en verloor het er drie. Daarmee werd het in de eerste ronde vierde achter Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië. Morgen zijn de Tsjechen de tegenstander in de strijd om het brons.

Het Koninkrijksteam begon het toernooi met twee nederlagen. Groot-Brittannië en Tsjechië waren toen met 23-2 en 10-1 te sterk. De mannen en vrouwen van het Koninkrijksteam herstelden zich op woensdag goed. Toen pakten zij overwinningen op Ierland (22-12) en Servië (21-6) gevolgd op donderdag met overwinningen op Duitsland (9-8) en thuisland Slovenie (13-7).

Op vrijdag werd er zowel gewonnen (van Oostenrijk met 15-7) en verloren (van België met 17-16) en daarmee werd Oranje dus vierde in de groepsfase. Tussen de statistische leiders vinden we onze internationals na de eerste ronde alleen tussen de driehonkslagen. Zowel Siegert Flaneur als Solange Starrenburg sloegen al drie driehonkslagen en staan daarmee gedeeld tweede tijdens dit EK.

Op zaterdag om 14.00 uur zijn de Tsjechen de tegenstander in de strijd om het brons. Die wedstrijd bekijk je hieronder live:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Slowpitch