Honkbal

Koninkrijksteam wint overtuigend finale Honkbalweek Haarlem

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam wint overtuigend finale Honkbalweek Haarlem

Na een mooie week vol honkbal was het vanavond tijd voor de finale van de Honkbalweek Haarlem. Team Kingdom of the Netherlands en Curaçao betraden om 19:00 het veld in een uitverkocht Pim Mulier Stadion. Eerder op de dag won Team USA van Japan en behaalde hiermee de derde plaats.

Voor de wedstrijd werden meerdere (oud-)spelers gehuldigd. Sharlon Schoop behaalde de 100 interlands, Diegomar Markwell werd bedankt voor zijn imposante carrière in Oranje en ook de kersverse technisch directeur Rick van den Hurk werd bedankt voor zijn mooie carrière.

Op de heuvel begon voor Oranje voormalig Major Leaguer Shairon Martis. Dit was zijn tweede start tegen Curaçao op de Honkbalweek Haarlem. Voor Curaçao begon Ruderly Manuel als startend werper.

Beide pitchers begonnen erg sterk in de wedstrijd, vier innings lang stond het 0-0. Met twee uit in de vijfde inning was John Polonius de man die een rally begon. Hij sloeg de pitch van Manuel hard richting het rechtsveld. Hierna sloeg Delano Selassa een infield single en zo stonden er honklopers op het eerste en derde honk met Roger Bernadina aan slag. Bernadina liet wederom zien dat hij het kunstje nog niet is verleerd en sloeg een belangrijke 2-RBI double. Na deze tweehonkslag en vier wijd voor Wladimir Balentien werd Manuel vervangen op de heuvel door Faysel Gregorio. Ook Gregorio kon Oranje niet stoppen, Juremi Profar sloeg namelijk meteen een RBI single. Bernadina scoorde en Balentien bereikte het derde honk. Hier hield het nog niet op, ook Denzel Richardson sloeg de bal hard het buitenveld in. Op zijn tweehonkslag konden Balentien en Profar scoren. Deze rally met twee uit zorgde voor een fraaie 5-0 voorsprong.

In de zesde inning leek Curacao even terug te komen in de wedstrijd, maar een dubbelspel gooide roet in een inning met veel potentie. Rayshelon Carolina scoorde door schijn nog wel de 5-1, maar daar bleef het bij voor Curacao in de zesde inning. Oranje vergrootte in de tweede helft van de inning de voorsprong, wederom was het John Polonius met de grote klap. Dit keer was het een driehonkslag waarop Sicnarf Loopstok kon scoren. Dit gebeurde op het werpen van Nelmerson Angela, hij werd na de grote klap van Polonius vervangen door Chris Koeiman op de heuvel. Koeiman kwam zonder problemen uit de inning.

In de zevende inning kwam Shairon Martis wederom uit de dugout en hij gooide zonder problemen de wedstrijd uit, eindigend met een strikeout. Hij stond de hele wedstrijd maar twee honkslagen toe en won zo voor het Koninkrijksteam de finale van de Honkbalweek Haarlem 2022, ook werd hij benoemd tot Player of the Game! De einduitslag was 6-1 en na zeven innings werd er zowel op het veld als in het publiek groot feest gevierd door Oranje en alle supporters! Voor de vijfde keer in dertig edities won Team Kingdom of the Netherlands de Honkbalweek Haarlem!

Tijdens de prijsuitreiking werden er in Team Kingdom of the Netherlands ook nog meerdere individuele prijzen gewonnen. Juremi Profar werd benoemd tot beste slagman, Lars Huijer was de beste werper en Roger Bernadina de Most Valuable Player van het toernooi!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal