Honkbal

Sharlon Schoop speelt in Honkbalweek finale zijn 100ste interland

Sharlon Schoop speelt in Honkbalweek finale zijn 100ste interland

Sharlon Schoop speelt tijdens de finale van de Honkbalweek Haarlem op vrijdagavond zijn 100ste interland voor Team Kingdom of the Netherlands. De oudste van de twee Schoop broers die voor Oranje uitkomen debuteerde al in 2009 voor het Koninkrijksteam. Voorafgaand aan de finale wordt hij voor een vol Pim Mulier Stadion gehuldigd.

Zijn eerste grote toernooi met de hoofdmacht was de World Baseball Classic van 2009, waarin Oranje twee keer stuntte tegen de wereldsterren van de Dominicaanse Republiek. Sindsdien speelde Schoop ook op twee WK’s (2009 en 2011) en werd hij natuurlijk wereldkampioen met het Koninkrijksteam in Panama.

Hij speelde bovendien nog twee Premier12’s (2015 en 2019) en een World Baseball Classic in 2017 en werd

Tijdens deze Honkbalweek Haarlem stond de inmiddels 35-jarige Schoop elke wedstrijd in de basis en zo kan het dat hij vanavond in de finale zijn 100ste interland speelt. Hij komt daarmee in een prachtig rijtje namen te staan, waarbij de laatste jaren onder meer ook Rob Cordemans, Yurendell de Caster, Kalian Sams en Diegomar Markwell zich voegden. Raily Legito is met 249 interlands nog altijd de recordinternational voor het Koninkrijksteam.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal