EK U15 SB

Goed begin EK Softbal U15

Goed begin EK Softbal U15

De meiden van Team Kingdom of the Netherlands U15 doen deze week mee aan het Europees kampioenschap softbal in Enschede. Op de velden van Tex Town Tigers wordt tussen 18 en 23 juli elke dag de hele dag gesoftbald.

De Oranje dames begonnen vanmiddag het EK tegen Kroatie en leken al gauw een maatje te groot. In de eerste inning was de stand al 0-7. In de tweede en derde inning bleef het offensief rustig, maar in de vierde inning werden maar liefst 18 runs gescoord door het Koninkrijksteam. In totaal kwam hierdoor de score op 0-27 in het voordeel van Oranje. Na vier innings werd de wedstrijd wegens een mercy rule beeindigd. Pitcher Sterre ten Brummelhuis had weinig moeite met de Kroatische slagploeg, zij gooide namelijk een perfect game! In vier innings kwam er niemand op de honken. Op offensief gebied waren er ook meerdere uitblinkers. Zo hadden Yfke Romney en Manouk de Lange allebei vier RBIs. Isis de Groot had de meeste honkslagen, zij sloeg er drie, waaronder een double en een triple. Ook werden er vier homeruns geslagen in de wedstrijd. De homerun hitters waren Millie de Roy van Zuidewijn, Yfke Romney, Megan Telleman en Ilysa Hoepelman.

Box Score

In de avond was Oekraine de volgende tegenstander. In deze wedstrijd was er sprake van wat meer tegenstand. Het Koninkrijksteam kwam wel meteen op voorsprong in de eerste inning, maar het bleef de hele wedstrijd spannend. Aanvallend blonken drie slagvrouwen uit met twee honkslagen in de wedstrijd, dit waren Manouk de Lange, Sterre ten Brummelhuis en Yfke Romney. De winnend pitcher was Megan Telleman, zij gooide vijf innings en kreeg slechts drie honkslagen tegen. De andere pitchers waren Amy Brands en Sam van der Zwan. Uiteindelijk won Oranje met 5-3 de tweede wedstrijd van de dag.

Box Score

Morgen is Litouwen om 11:15 uur de volgende tegenstander, om 18:30 uur nemen de meiden van Oranje het op tegen Duitsland. Deze wedstrijden zijn te volgen op honkbalsoftbal.tv.  

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB