EK COED 2022

Slowpitchers pakken brons en kwalificeren zich voor het WK!

Slowpitchers pakken brons en kwalificeren zich voor het WK!

Terwijl de honkballers in Haarlem de Honkbalweek wonnen, streden de COED Slowpitchers van Team Kingdom of the Netherlands vorige week om de Europese titel. De finale werd niet bereikt, maar de ploeg van bondscoach Mojo Temminck pakte wel het brons.

In de strijd om het brons was op zaterdag Tsjechië geen partij voor het Koninkrijksteam. De Tsjechen werden met liefst 22-8 aan de kant gezet. De grote uitblinker in de Bronze Medal Game was korte stop Mike Rietvink.

Rietvink was in zes slagbeurten goed voor vijf honkslagen en sloeg de enige Oranje homerun van de wedstrijd. Zeven van de 22 runs van het Koninkrijksteam werden binnengeslagen door de leadoff hitter.

Naast Rietvink sloegen ook Darryl Williams (5), Lizzy Uytendaal (4), Siegert Flaneur (3), Kevin Janssen (3), Darlene Martinez (2), Machteld Rector (2), Tim Oosterveld (2) en Debby Connor (2) meerdere honkslagen.

Dankzij de 22-8 overwinning werd niet alleen de bronzen medaille binnengesleept. Het Koninkrijksteam weet zich, net als Europees Kampioen Groot-Brittannië en nummer twee Duitsland, geplaatst voor het WK dat in 2023 gespeeld wordt. De data en locatie voor dit toernooi zijn nog niet bekend.

Het is na de tweede plaats voor de heren slowpitchers een mooie Slowpitch zomer geworden. Het stokje wordt nu overgegeven aan de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U15, die vandaag in Enschede beginnen aan hun EK.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK COED 2022