EK U15 SB

Ook tweede dag EK Softbal U15 succesvol

Foto: Rob Elsjan/Softball Europe

Ook tweede dag EK Softbal U15 succesvol

Na twee fraaie overwinningen op de eerste dag van het Europees kampioenschap, was het op de tweede dag aan Team Kingdom of the Netherlands de taak om hetzelfde te doen tegen Litouwen en Duitsland. Dit lukte, want wederom waren de meiden van Oranje een maatje te groot voor de tegenstanders.

In de wedstrijd tegen Litouwen waren pitchers Sam van der Zwan en Zyna Ben Romdhane samen goed voor een combined no-hitter. Op offensief vlak was het vooral de tweede inning waarin Oranje uitblonk. Ilysa Hoepelman sloeg een 3-run homerun en ook Isis de Groot wist een homerun te slaan. Opvallend was dat de Litouwse pitchers maar vier honkslagen tegen kregen en slechts één fout maakten, maar wel kon Oranje twaalf keer scoren. Controle problemen zorgden voor meerdere malen vier wijd en geraakt werper die uiteindelijk tot scoren kwamen. Na vier innings werd de wedstrijd beëindigd wegens mercy rule, met een stand van 12-0.

Box Score

Ook in de tweede wedstrijd van de dag was Oranje weer te sterk voor de tegenstander, dit keer was dat Duitsland.  Ook in deze wedstrijd kwamen de meiden van het Koninkrijksteam vroeg op voorsprong en deze voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar. Van 0-3 in de eerste inning, werd het 0-6 in de tweede inning en 0-9 in de derde inning. In de derde inning kwam Duitsland even terug in de wedstrijd, maar na drie runs werd de Duitse aanval gestopt. In de vijfde inning waren het vier runs van de Oranje dames die zorgden voor een 3-13 voorsprong en daarmee een einde aan de wedstrijd. Aan slag blonken Millie de Roy van Zuijdewijn (2 honkslagen) en Elena Prins uit (2 RBIs), in de cirkel pakte Yfke Romney de win, zij gooide de laatste 2.2 inning van de wedstrijd en kreeg slechts één honkslag tegen.

Box Score

Morgen speelt Team Kingdom of the Netherlands maar één wedstrijd, deze is om 18:30 tegen Italië. Deze is uiteraard live te bekijken op de velden van Tex Town Tigers in Enschede of op honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB