EK softbal 2022

Bondscoach Jongejan presenteert EK selectie

Foto: Louie Jay Sienders

Bondscoach Jongejan presenteert EK selectie

Vanaf 24 juli neemt Team Kingdom of the Netherlands het in Sant Boi (Spanje) op tegen de Europese top tijdens het EK. Bondscoach Jongejan heeft zijn selectie, waarmee hij op jacht gaat naar de eerste Europese titel sinds 2017, gepresenteerd. Daar zit een aantal wijzigingen in ten opzichte van het team dat afgelopen maand brons pakte op de Canada Cup.

De belangrijkste afwezige is Maxime van Dalen, die tijdens een training in voorbereiding op het EK een zware knieblessure opliep en voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Voor het EK mochten overigens überhaupt minder speelsters geselecteerd worden. De jonge Sterre den Duijn heeft tijdens de Canada Cup voor het eerst mogen proeven aan het spelen voor de hoofdmacht, maar is een van de afvalsters voor het EK. Lorraine Kieft zit niet bij de actieve selectie, maar reist mee als bullpen catcher.

Na tweede plaatsen bij de EK’s van 2019 en 2021 gaat het Koninkrijksteam in Spanje op jacht naar de eerste Europese titel sinds 2017, toen Oranje ongeslagen Europees Kampioen werd in Bollate. De grootste tegenstanders zullen ook dit jaar weer Italië en Tsjechië zijn. De Tsjechen werden door het Koninkrijksteam tijdens de Canada Cup nog verslagen. De Italianen bereidden zich met deelname aan de World Games voor op het EK en eindigde daar met één overwinning op zevende plaats.

In de eerste groepsfase van het EK is Oranje ingedeeld in Groep B bij Duitsland, Ierland, Oostenrijk en Zwitserland. De top drie van deze groep gaat door naar de volgende groepsfase, waarna er via de zogenaamde Final Round Robin wordt bepaald wie er in de finale om het goud strijden.

De volledige selectie vind je hieronder:

Selectie

Pitchers
Rebecca SoumeruSparks Haarlem
Eva VoortmanNeptunus
Lisa HopOlympia Haarlem
Marjolein MerkxROEF!
Lindsey Meadows-OosterveldTex Town Tigers
Catchers
Charlotte DrijversROEF!
Dinet OostingTex Town Tigers
Laura WissinkTex Town Tigers
Infielders
Britt VonkTex Town Tigers
Marielle VleugelsOlympia Haarlem
Suka van GurpSparks Haarlem
Lizzie ClarijsTex Town Tigers
Damishah CharlesAmsterdam Pirates
Outfielders
Annemiek JansenTex Town Tigers
Cindy van der ZandenOlympia Haarlem
Brenda BeersOlympia Haarlem
Jessie van AalstOlympia Haarlem
Technische staf
Ferenc JongejanBondscoach
Saskia KosterinkHitting coach
Robert BoersmaInfield en 1B coach
Tjerk SmeetsBattery coach
Bas BesselinkFysio
Sanne BolhuisTeam manager

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022