EK U15 SB

Italië bezorgt Oranje eerste nederlaag EK Softbal U15

Foto: Softball Europe/Rob Elsjan

Italië bezorgt Oranje eerste nederlaag EK Softbal U15

Op de derde dag van het Europees kampioenschap liepen de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U15, tegen hun eerste nederlaag aan. Italië bleek te sterk, hierdoor is Tsjechië als enige team nog ongeslagen tijdens het toernooi in Enschede.

In de eerste inning kwam Italië al snel op voorsprong en lang bleef de stand op 1-0 staan. Na een rain delay in de vierde inning kwam Italië met nieuwe energie en zo werd de stand 3-0.

In de vijfde inning scoorde Oranje voor het eerst. Back-to-back-to-back honkslagen van Ilysa Hoepelman, Melany Aguilera Zaya en Isis de Groot zorgde voor volle honken. Bonita van Kerkwerk sloeg met een groundout een RBI, maar het lukte hierna niet meer om te kapitaliseren.

In de tweede helft van de vijfde inning scoorde Italië nog wel twee maal. Hierdoor kwam de stand op 5-1 en hier bleef het ook bij in Enschede.

Morgen speelt het Koninkrijksteam om 13:15 uur tegen Frankrijk en om 18:30 uur tegen Groot-Brittannië. Deze wedstrijden zijn te volgen op honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB