Honkbal

Jones en Cijntje in MLB draft: mega bonus Jones, Cijntje kiest voor college

Jones en Cijntje in MLB draft: mega bonus Jones, Cijntje kiest voor college

Afgelopen week vond tijdens de MLB All-Star Break de draft plaats, waarin spelers van high schools en colleges door de MLB organisaties om en om worden geselecteerd. Verspreid over drie dagen werden er 20 rondes, waarin elk team één speler mag selecteren. Druw Jones, de zoon van Andruw Jones, werd heel vroeg in de draft geselecteerd. Jurrangelo Cijntje, de switch pitcher, pas in de achttiende ronde.

Druw Jones stond op veel lijstjes bovenaan als het grootste beschikbare talent in de draft. Lang werd er verwacht dat hij als nummer één overall geselecteerd zou worden door de Baltimore Orioles, maar die kozen ervoor om de zoon van een andere oud-Major Leaguer te draften: Jackson Holliday (zoon van Matt).

Dat bood de Arizona Diamondbacks de kans om Jones te selecteren. Dat heeft het jonge talent geen windeieren gelegd, want Jones tekent een nieuw recordcontract voor een high school veldspeler: een tekenbonus van 8.19 miljoen dollar.

Veel later in de draft, in de achttiende ronde, selecteerden de Milwaukee Brewers de switch-pitcher Jurrangelo Cijntje. De in Nederland geboren en op Curaçao opgegroeide Cijntje lijkt er echter voor te kiezen om volgend jaar de stap te maken naar Mississipi State om daar zijn status voor de draft richting volgend jaar te verbeteren. Een hogere positie in de draft zal hem namelijk ook meer geld en een grotere kans op slagen in de Major League opleveren.

In de draft is ook een speler van het Team USA, dat vorige week op de Honkbalweek stond, geselecteerd: Zach Agnos. De Colorado Rockies kozen hem in de tiende ronde. Van het grootste deel van de selectie van Team USA wordt verwacht dat zij pas volgend jaar in de draft meegaan. Dylan Crews en Enrique Bradfield Jr. staan te boek als de grootste talenten uit het team dat vorige week in Haarlem derde werd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal