EK U15 SB

Oranje toont weerbaarheid op vierde dag EK U15

Foto: Softball Europe/Rob Elsjan

Oranje toont weerbaarheid op vierde dag EK U15

Na de verliespartij tegen Italië gisteravond, keerde Team Kingdom of the Netherlands vandaag vol goede moed weer terug op de velden van Tex Town Tigers. Op de vierde dag van het Europees kampioenschap waren de tegenstanders Frankrijk en Groot-Brittannië, er werd tweemaal glansrijk gewonnen.

In het begin van de wedstrijd tegen Frankrijk was het even schrikken, want in de eerste inning kwamen de Fransen meteen met 0-2 op voorsprong. Deze schrik ging overigens snel weg, want aan het einde van de eerste inning stond Oranje voor met 14-2. De Franse meiden gaven niet op en scoorden nog wel in de tweede inning, maar ook het Koninkrijksteam wist weer te scoren. In de derde inning was het een mooie grand-slam homerun van Zyna Ben Romdhane die de stand op 20-5 zette en daarmee zorgde voor een mercy-rule overwinning. Een andere speelster die uitblonk aan slag was Yfke Romney, zij ging 2 uit 2 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten. Romney en Ben Romdhane waren ook de pitchers in deze wedstrijd. Romney gooide de eerste twee innings en Ben Romdhane verdiende de win in de derde en laatste inning.

Box Score

Ook in de tweede wedstrijd van de dag was Oranje weer een maatje te groot voor de tegenstander. Na vier inning was de stand van 10-0 bereikt waarmee de wedstrijd werd beëindigd wegens de mercy rule. In de cirkel begon Sam van der Zwan goed, in 3.1 innings kreeg ze maar één honkslag tegen. Haar opvolgster, Amy Brands, gooide de wedstrijd vlekkeloos uit. Aan slag had Megan Telleman een grote impact. In drie slagbeurten sloeg zij twee honkslagen, waaronder een driehonkslag, ook sloeg ze vier runs binnen.

Box Score

Morgen staat er voor Oranje maar één wedstrijd op het schema, deze is om 18:30 uur tegen Tsjechië. Tsjechië is tot nu toe als enige ploeg op het EK ongeslagen, voor het Koninkrijksteam wordt dit dus een mooie uitdaging. De wedstrijd wordt uiteraard weer live uitgezonden op honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB