HB Hoofdklasse

Knotsgekke slotfase in Bussum tussen HCAW en Twins

Lars Huijer kreeg in zeven innings slechts één honkslag tegen. (Foto: Alfred Cop)

Knotsgekke slotfase in Bussum tussen HCAW en Twins

Na een onderbreking van twee weken, vanwege de Honkbalweek Haarlem, begon op donderdagavond de Hoofdklasse weer. In de onderste vijf werden de wedstrijden tussen Quick Amersfoort en Storks en RCH Memorie Sieraden en Hoofddorp Pioniers vanwege de regen afgelast. Op de velden van de top vier werd wel gespeeld.

Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam

Zoals vaker het geval tussen deze twee teams, was het ook donderdagavond weer een echt pitchersduel. Scott Prins en Juan Carlos Sulbaran betraden de heuvel in het Neptunus Familiestadion. Prins was zeven innings lang oppermachtig, hij kreeg slechts drie honkslagen tegen en wist de Rotterdamse ploeg van scoren te weerhouden. Sulbaran moest in de vierde inning wel zijn eerste run incasseren. Deze kon scoren na een tweehonkslag van Rachid Engelhardt, gevolgd door een honkslag van Delano Selassa en een wilde worp. In de vijfde inning wist L&D Amsterdam de voorsprong te vergroten. De honken liepen vol door honkslagen van Tommy van de Sanden en Roelie Henrique, gevolgd door vier wijd voor Rachid Engelhardt. Denzel Richardson sloeg met twee uit een belangrijke honkslag waarop twee keer kon worden gescoord. In de achtste inning kwam Neptunus voor het eerst tot scoren, na twee keer vier wijd was het met twee uit een double van Jiandido Tromp waarop Raydley Legito kon scoren. Stijn van der Meer probeerde vanaf het eerste honk ook te scoren, maar sneuvelde op de thuisplaat. Ook in de negende inning scoorde Neptunus nog een keer, dit keer was het een RBI single van Christian Diaz waardoor de 2-3 scoorde. Hier bleef het bij in Rotterdam, want closer Mike Groen gooide de wedstrijd op slot en verdiende de save. De winnende pitcher was Scott Prins.

Box Score

HCAW – Twins Oosterhout

Ook in Bussum leek het er lang op dat er een echt pitchersduel plaatsvond. Overigens werd de wedstrijd in een knotsgekke slotfase nog heel erg interessant. Met Lars Huijer en Koen Postelmans op de heuvel was het vijf innings lang 0-0. In de zesde inning nam HCAW voor het eerst de voorsprong, nadat Bob van der Meer de eerste honkslag van HCAW wist te slaan. Na een wilde worp kon Van der Meer naar het tweede honk en even later werd hij binnengeslagen op een honkslag van Jeandro Tromp. In de zevende inning liep HCAW uit tot 4-0 en zo leek de overwinning vrijwel binnen. De slagploeg van Twins dacht hier anders over en scoorde twee runs in de achtste inning op een 2 RBI single van Max Kops. In de negende inning nam Twins zelfs de voorsprong. Nick Keur, die normaliter sterk uit de bullpen komt, had gisteravond moeite met het gooien van slag. Na drie keer vier wijd en een honkslag werd hij vervangen op de heuvel. Ook zijn opvolger Bobbie Gnade kon de overwinning niet veilig stellen. Twins kon maar liefst vier keer scoren in de negende inning en kwam zo op een 4-6 voorsprong. In de tweede helft van de negende inning leek Twins, met Raf Cocu op de heuvel makkelijk de overwinning te verzekeren. Cocu begon de inning met twee keer drie slag, hierna ging het mis. Drie keer vier wijd, en een honkslag zorgden ervoor dat HCAW gelijk kwam en de honken stonden nog steeds vol. Julian Goins kreeg geraakt werper waardoor de 7-6 binnenkwam en HCAW dus alsnog de winst mee naar huis nam.

Box Score

Vanavond halen Quick Amersfoort en Storks hun wedstrijd in, op het veld van RCH in Heemstede. RCH Memorie Sieraden speelt zelf in Hoofddorp tegen Pioniers.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse