HB Hoofdklasse

Inhaalwedstrijden: Ook onderste vijf weer begonnen

Jhan Rifaela gooide de hele wedstrijd voor Quick. (Foto: Robert Bos)

Inhaalwedstrijden: Ook onderste vijf weer begonnen

Door de regen op donderdag werden de wedstrijden tussen Quick en Storks en RCH en Pioniers afgelast en verplaatst naar vrijdag. In Hoofddorp was het erg spannend, tussen Quick en Storks was er één partij duidelijk sterker.

Storks – Quick Amersfoort

De wedstrijd tussen Storks en Quick werd gespeeld in Heemstede, de thuisploeg beschikt niet over een lichtinstallatie en dus werd er gespeeld op de velden van RCH. Voor de ploeg uit Amersfoort was het Jhan Rifaela die een uitstekende wedstrijd had op de heuvel. Zeven innings lang kreeg hij geen run tegen, ook wist hij de slagploeg van Storks tot slechts één honkslag te limiteren. Zijn slagploeg wist wel het een en ander te creëren. De Amersfoortse aanval werd geleid door Ibrahin Redan, hij sloeg drie honkslagen, waaronder twee doubles. Het was voor Quick vooral de vijfde inning waarin veel gescoord kon worden. In deze inning werden er onder andere drie doubles geslagen. De voorsprong werd hiermee van 0-2 naar 0-9 vergroot. In de zesde inning werd de 0-10 gescoord en dit bleef ook de stand. Na zeven innings werd de wedstrijd wegens mercy-rule beëindigd.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – RCH Memorie Sieraden

Waar het tussen Storks en Quick niet echt spannend was, was dit in Hoofddorp een ander verhaal. Pioniers nam al snel de voorsprong. In de eerste slagbeurt was het Denzel Brooks die kon scoren. Brooks kreeg vier wijd, waarna Oliver van der Wijst en Michael Dumitrescu beiden een honkslag sloegen. In de derde inning was het Jorrit Penseel die met een 2 RBI single de score op 3-0 wist te zetten. Hier bleef het bij voor de Hoofddorpers op offensief gebied, maar het bleek genoeg. Pitcher Dylan Farley gooide de eerste zes innings van de wedstrijd en kreeg maar één honkslag tegen. Zijn opvolger was Nathan Diaby. De reliever gooide de laatste drie innings van de wedstrijd en wist de voorsprong te behouden. RCH scoorde nog wel één run in de zevende inning, maar dit was het enige wat de slagploeg uit Heemstede kon creëren. Hiermee won Pioniers de eerste wedstrijd van deze belangrijke serie met 3-1.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse