EK U15 SB

Oranje U15 loopt finale EK softbal net mis

Foto: Softball Europe/Arianne Doornbos

Oranje U15 loopt finale EK softbal net mis

Op vrijdagavond stond er voor de meiden van Team Kingdom of the Netherlands U15 een zware taak te wachten. Er moest gewonnen worden van het nog ongeslagen Tsjechië om plaatsing in de finale waar te maken. Helaas bleek Tsjechië te sterk en speelt Oranje morgen tegen Oekraïne voor een bronzen medaille.

Tsjechië kwam al snel op voorsprong, in de eerste inning waren het vier honkslagen achter elkaar waardoor de stand op 2-0 kwam. Ook in de tweede slagbeurt sloegen de Tsjechen vier honkslagen, ditmaal werd er vijf keer gescoord. In de derde inning wist het Koninkrijksteam voor het eerst te scoren, maar de Tsjechen bleven uitlopen. Vijf honkslagen resulteerde in vijf runs waarmee de stand op 12-1 werd gezet. De meiden van oranje moesten nu wel gaan scoren om het winnen van de wedstrijd en dus ook kans op plaatsing voor de finale mogelijk te houden. Er werd nog wel gescoord, maar het bleef bij één run en hiermee was het een stand van 12-2 waarmee Tsjechië een mercy-rule overwinning wist te verzekeren.

Box Score

Hierdoor speelt het nog steeds ongeslagen Tsjechië morgen de finale tegen Italië om 18:30. Team Kingdom of the Netherlands neemt het om 16:15 op tegen Oekraïne in de strijd om het brons. Deze wedstrijd is live te zien op honkbalsoftbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB