EK U15 SB

Oranje verovert brons op EK U15

Foto: Arianne Doornbos

Oranje verovert brons op EK U15

In een kraker van een wedstrijd tussen Oekraïne en Team Kingdom of the Netherlands, waren het de meiden van Oranje die aan het langste eind trokken. De wedstrijd ging alle kanten op, maar Oranje gaf niet op en sleepte zo een hard bevochten overwinning binnen.

De wedstrijd begon sterk voor het Koninkrijksteam. Al in de eerste inning stonden ze 3-0 voor. Oekraïne had hier meteen een antwoord op, want in de volgende slagbeurt scoorden zij maar liefst zeven runs. Het was aan de meiden van Oranje om zich terug te vechten in de wedstrijd. Dit lukte goed, elke inning werd er gescoord en zo kwamen ze in totaal tot tien runs. Oekraïne wist nog wel twee keer te scoren, maar de Nederlandse voorsprong bleef in stand. Na zes innings was het 10-9 in het voordeel van het Koninkrijksteam en hiermee werd de bronzen medaille veroverd.

De werpsters in deze laatste wedstrijd van het EK waren Megan Telleman, Zyna Ben Romdhane, Yfke Romney (Win) en Amy Brands (Save). Aan slag blonken Isis de Groot en Millie de Roy van Zuijdewijn uit, zij sloegen allebei twee honkslagen.

In de finale speelden Tsjechië en Italië tegen elkaar. Tsjechië behield haar ongeslagen status en won overtuigend de finale met 10-0.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 SB