HB Hoofdklasse

Veel spanning in kop van bovenste vier en onderste vijf

Sicnarf Loopstok wist met een 3-run homerun de sweep te verzegelen. (Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg)

Veel spanning in kop van bovenste vier en onderste vijf

Er is nog van alles mogelijk in de kop van beide vervolgcompetities. In de bovenste vier zijn L&D Amsterdam, HCAW en Neptunus allemaal nog in de race. Bij de onderste vijf hadden Pioniers en RCH dit weekend een belangrijke serie, met het oog op plaatsing voor de wild card ronde.

HCAW – Twins Oosterhout

Wederom een spannende wedstrijd in de serie tussen HCAW en Twins. Allebei de ploegen openden in de eerste inning met een run, voor de Bussumers was het Brendly Martina die na een lead-off double wist te scoren. Bij de thuisploeg kwam Tyriq Kemp op het honk met een honkslag, ook hij kon even later scoren. In de vierde slagbeurt van HCAW werd de voorsprong weer in handen genomen. Een honkslag van Victor Draijer werd opgevolgd door een tweehonkslag van Kevin Dirksen, hiermee kwam de stand op 1-2. HCAW vergrote in de achtste inning de voorsprong naar 1-3 na een double van Bob van der Meer en een RBI single van Jeandro Tromp. In de laatste slagbeurt begon Twins nog aan een comeback, maar het bleef bij een 2-3 stand in het voordeel van HCAW. Jim Ploeger gooide een sterke wedstrijd, in zeven innings kreeg hij twee honkslagen en één run tegen. Zijn opvolgers waren Gio de Graauw, Nick Keur en Stijn van der Schaaf. Voor Twins gooide Ryan Huntington de hele wedstrijd, hij had hiervoor maar 97 ballen nodig. Een knappe prestatie, desondanks het verlies.

Ook de derde wedstrijd van deze serie was een kraker. Wederom werd er vroeg in de wedstrijd gescoord. Twins kwam in de tweede inning op voorsprong, maar HCAW antwoordde in de gelijkmakende slagbeurt meteen. Jeandro Tromp sloeg met volle honken een honkslag waarop tweemaal kon worden gescoord, later bracht ook Kevin Dirksen nog een punt binnen door vier wijd met de honken vol. De Oosterhoutse slagploeg kwam nog wel terug in de wedstrijd. In de zesde slagbeurt was de stand 3-3 na een honkslag van Mick Vos die later werd binnengeslagen door Jason Halman. Eén inning later nam HCAW de voorsprong weer in handen, mede dankzij een double van Victor Draijer die later kon scoren. Dennis Burgersdijk was weer oppermachtig in Bussum, negen innings lang stond hij op de heuvel en wierp hij zijn ploeg richting de winst.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam

In de tweede wedstrijd van de serie kwamen de Rotterdammers al snel op voorsprong. Back-to-back doubles van Jiandido Tromp en John Polonius werden gevolgd door een honkslag van Roger Bernadina. Zo stond Neptunus na één inning al met 0-2 voor. Dit was de enige inning waarin Shairon Martis moeite had met de Rotterdamse slagploeg. Martis gooide in totaal acht innings en weerhield de Rotterdammers verder van scoren. Zijn eigen slagploeg kwam nog wel tot scoren, in de zesde en zevende inning werd er gescoord waardoor de stand gelijk werd getrokken. Het eerste Amsterdamse punt scoorde na een homerun van Denzel Richardson. De gelijkmaker kwam via een homerun van Tommy van de Sanden. Hierna werd Aaron de Groot op de heuvel vervangen door Misja Harcksen. Het lukte de reliever niet om de stand gelijk te houden. In de achtste slagbeurt sloeg Sicnarf Loopstok een RBI double. Ook Loopstok kon nog scoren na een honkslag van Tommy van de Sanden. Met een 4-2 voorsprong, was het aan Martin Kram om de wedstrijd uit te gooien. Dit lukte hem en hij verdiende hiermee de save.

Na twee overwinningen van L&D Amsterdam, was het in de derde wedstrijd kans om een sweep mee naar huis te nemen vanuit Rotterdam. Lang was het spannend, in de derde inning scoorde de bezoekers de 0-1 en in de vijfde slagbeurt zette Sharlon Schoop de stand op 0-2 met een homerun. In de tweede helft van de inning maakte Neptunus de stand gelijk, mede dankzij een RBI single van Jiandido Tromp. Tromp was later ook verantwoordelijk voor de 3-2. Hij sloeg namelijk Greg Muller over de thuisplaat met een sacrifice fly. Het leek erop dat Neptunus een sweep kon voorkomen, maar daar dachten de Amsterdammers anders over. In de laatste twee innings werd maar liefst zes keer gescoord door de bezoekers. RBIs kwamen van Nicola Garbella, Rachid Engelhardt en Sicnarf Loopstok. De catcher sloeg een 3-run homerun waarmee de overwinning in de laatste slagbeurt werd verzekerd. Met een 3-8 overwinning wist L&D Amsterdam de sweep te voltooien.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Storks – Quick Amersfoort

Net als op donderdagavond, waren de slagmensen van Quick goed in vorm. In de derde inning waren het honkslagen van Jorge Hernandez Morantes, Marvin Jakobus (2B), Rodney Daal en Amar van Zwieten (3B) die aan het begin stonden van een grote inning. Er werd maar liefst zesmaal gescoord, waarmee de stand op 7-1 kwam. In de vijfde slagbeurt waren het doubles van Rodney Daal en Ibrahin Redan die hielpen met nog een grote inning, de stand kwam nu op 11-1 in Amersfoort. In de volgende slagbeurt van Storks werd nog een paar keer gescoord, maar het was niet genoeg om in de buurt van een comeback te komen. Uiteindelijk won Quick met 11-4 de tweede wedstrijd van de serie. De winnende pitcher was Wally Vrolijk.

De knuppels bleven warm, want op zondag werden er door beide teams samen dertig (!) runs gescoord. De stand ging de hele wedstrijd heen en weer en voor de mensen die van aanval houden, was dit een geweldige wedstrijd om te kijken. In totaal kwamen er tien verschillende werpers aan bod, het lukte alleen de closer van Quick, Jasper Popken, om geen runs tegen te krijgen. Voor Storks blonken Luis Gonzalez Garay en Twan Naessens uit aan slag. Zij sloegen respectievelijk twee en drie hits en hadden allebei drie RBIs. Bij de ploeg uit Amersfoort was Irving Redan de grote man met vier honkslagen in vijf slagbeurten. Darryl Williams, Jorge Hernandez Morantes en Amar van Zwieten hadden allen drie honkslagen. De winnaar van dit slugfest was Quick, met een 14-16 overwinning behaalden ze de sweep van de serie.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – RCH Memorie Sieraden

Na de winst van Pioniers op donderdagavond, stonden er dit weekend nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Pioniers, RCH en DSS/Kinheim zijn allemaal nog in de strijd voor de plekken in de wild card ronde.

Op zaterdag vond er een echt pitchersduel plaats tussen Jeremy Young en T’Saun Martina. Pas in de zevende inning werd er voor het eerst gescoord. Met twee uit, was het Sebastiaan van der Horst die een rally begon met een tweehonkslag. Hierna volgde vier wijd en geraakt werper waardoor de honken vol liepen. Leandro Anasagasti sloeg een tweehonkslag waarop driemaal gescoord werd. In de laatste slagbeurt, wist de Hoofddorpse slagploeg voor het eerst grip te krijgen op de pitcher van RCH. Met twee uit werden er drie honkslagen geslagen, maar een fout op de honken zorgde ervoor dat Joost van den Bergh sneuvelde op het derde honk, waardoor de wedstrijd eindigde. Jeremy Young gooide negen innings lang erg effectief en verdiende hiermee de win voor de Heemstedenaren.

Waar op zaterdag de slagploeg van Hoofddorp weinig kon creëren, was dat op zondag een heel ander verhaal. Al vroeg kwam Pioniers op voorsprong. Na zes innings stond het 5-0. In de volgende slagbeurt van RCH werd een poging gedaan om terug te komen. Het leek nog even spannend te worden, maar daar dachten ze bij Pioniers anders over. In de zevende inning scoorde de thuisploeg maar liefst zes keer. Honkslagen van Duco Nuijten, Bodhi de Vreede, Reangelo Willems werden gevolgd door vijf keer vier wijd. Hiermee nam Pioniers een 11-2 voorsprong. In de volgende inning scoorden beide ploegen nog een keer, maar RCH kon niet meer in de buurt komen. De pitchers voor Pioniers waren Koen van ’t Klooster (W, 6 IP, 6 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 5 SO), Daniel Vos (2 IP, 3 H, 2 R, 1 ER, 1 BB, 2 SO) en Lars Broersen (1 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 1 SO).

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Dit is momenteel de stand in de vervolgcompetities. De top vier speelt nog twee weekenden, de onderste vijf speelt komend weekend de laatste serie van de vervolgcompetitie.

Bovenste vier
Onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse