EK softbal 2022

Softbalsters boeken eclatante zege in tweede wedstrijd EK

Softbalsters boeken eclatante zege in tweede wedstrijd EK

Dankzij de bijzondere toernooiopzet van dit EK Softbal was de tweede wedstrijd van het toernooi voor Team Kingdom of the Netherlands ook gelijk de eerste wedstrijd van de tweede ronde. De tegenstander was Tsjechië, die vorig jaar tijdens het EK nog in een zeer spannende halve finale werden verslagen. De wedstrijd van vandaag werd echter nooit spannend, want het Koninkrijksteam was veel te sterk voor de Tsjechen en hun topwerspter Peckova.

Al jaren is Tsjechië een geduchte tegenstander op de Europese podia. Toch is de balans in de onderlinge duels voor het Koninkrijksteam redelijk positief. Zo werd er naast de halve EK finale van vorig jaar ook dit jaar tijdens de Canada Cup al gewonnen. Toen speelden de Tsjechen echter zonder Veronika Peckova, de beste pitcher van het land en één van de besten van Europa.

Peckova startte vandaag wel, maar keek al vroeg tegen een achterstand aan. Nadat Lisa Hop, mede dankzij een knap dubbelspel, zonder problemen uit de eerste inning was gekomen, opende Britt Vonk de gelijkmakende slagbeurt met een leadoff double. Zij kon scoren op een veldfout na de bunt van Eva Voortman, die zelf safe was en gelijk het tweede honk bereikte. Brenda Beers en Jessie van Aalst kregen hierna vier wijd en de weg naar een grote inning leek open te liggen, totdat Cindy van der Zanden de bal hard op de derde honkvrouw afsloeg. Zo hard dat Voortman op de thuisplaat werd uitgeschakeld. Van der Zanden zelf leek veilig het eerste honk te bereiken, maar de Britse eerste honkscheids dacht daar anders over en gaf haar uit voor een 5-2-3 double play.

Zo leek Peckova de schade in de eerste inning te kunnen beperken, maar met twee uit en twee slag sloeg Marielle Vleugels twee runs over de thuisplaat met haar single up the middle. Lisa Hop was in de daaropvolgende innings ijzersterk en gaf haar slagploeg de kans om verder uit te lopen. Dat lukte in de derde inning toen Cindy van der Zanden met haar honkslag in het linksveld Eva Voortman vanaf het tweede honk in staat stelde te scoren. Dinet Oosting scoorde een inning later de 5-0 op een wilde worp.

In de zesde inning sloot Hop haar dag af met drie strikeouts om haar totaal te brengen op 8 keer drie slag in zes shutout innings, waarin zij slechts drie honkslagen tegen kreeg. Zij hoefde in de zevende innign niet terug te keren, omdat in de gelijkmakende slagbeurt Annemiek Jansen (RBI triple) en Britt Vonk (RBI single) een 7-0 eindstand op het scorebord brachten. Twee dagen op rij won Oranje met de mercy rule. Deze keer van de nummer drie van Europa. Een eclatante en indrukwekkende zege!

Box Score

De zege op Tsjechië geeft Oranje een uitstekende uitgangspositie op weg naar de Final Round Robin. In Groep F staan zij nu bovenaan. Morgen volgen twee wedstrijden: om 11.15 uur tegen Polen en om 15.45 uur tegen Griekenland. Op woensdag speelt het Koninkrijksteam eveneens twee keer: om 11.15 uur tegen Slowakije en om 15.45 uur tegen thuisland Spanje. Deze wedstrijden zie je uiteraard allemaal live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022